• 瀏覽: 1,785
  • 回覆: 25
【星島日報報道】日前一名警察在港鐵觀塘站被人以利器割頸,目前仍留醫深切治療部,警方以「意圖謀殺」拘捕一名19歲男子。被捕男子就讀的新界喇沙中學回應事件,表示對事件感到難過及擔心,而學校輔導主任亦已即時到警署瞭解情況。校方指該名學生平日行為沒有問題,並表明不會開除該名學生。  校方指,已啟動學校危機處理小組,以及被捕學生家長提供協助。  ...

上次中五暴徒襲警被開槍,校方不開除...今次中六暴徒企圖殺警,校方也不開除...下次如有暴徒學生成功殺警,校方可能要盼個優異生獎俾佢!!!

新聞來源連結:
https://hk.news.yahoo.com/修例風波-19歲男涉割警頸被捕-新界喇沙中學表明不開除-041000355.html

因為坐完出黎都過左讀書期,梗係唔洗開除

學校撐刺殺警察  真係變天了...

學校向惡勢力低頭,開除咗驚俾人打爆間學校

校刊內知明校友一欄多咗個許X力囉

所有學校既校長都怕左蒙面人

怕講說話唔岩曱甴聽避裝修加跪玻璃

唔洗開除嘅。。。 坐完出黎都隨時廿幾30歲。。。 仲讀咩喇沙丫。。。喺入面讀埋個公大碩士都得喇

香港教育,世界一流。

引用:
原帖由 一個壞咗嘅城市 於 2019-10-15 10:51 PM 發表
唔洗開除嘅。。。 坐完出黎都隨時廿幾30歲。。。 仲讀咩喇沙丫。。。喺入面讀埋個公大碩士都得喇
到時如果判終身仲正

殺校長會有優異獎

引用:
原帖由 今日六 於 2019-10-15 07:03 PM 發表
因為坐完出黎都過左讀書期,梗係唔洗開除
可能條友坐完出來,間垃圾學校已經執了

殺校!
引用:
原帖由 Kickbutt 於 2019-10-15 04:59 PM 發表
【星島日報報道】日前一名警察在港鐵觀塘站被人以利器割頸,目前仍留醫深切治療部,警方以「意圖謀殺」拘捕一名19歲男子。被捕男子就讀的新界喇沙中學回應事件,表示對事件感到難過及擔心,而學校輔導主任亦已即時到警署瞭解情況。校方指該名學生平日行為沒有問題,並表明不會開除該名學生。  校方指,已啟動學校危機處理小組,以及被捕學生家長提供協助。  ...

上次中五暴徒襲警被開槍, ...

索性所有學校由國內接管,炒哂班校長教員!😎

引用:
原帖由 williamsze31 於 2019-10-16 03:37 AM 發表
索性所有學校由國內接管,炒哂班校長教員!😎
香港所有中小大學都要去新疆讀一年書合格至可以升學,
所有教師都要到新疆再陪訓又要合格至有得教書

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]