• 瀏覽: 110,357
  • 回覆: 751
+20
引用:
原帖由 露線圖 於 2019-10-15 03:39 PM 發表

http://www.suara.com.hk/official-suara-statement-on-the-shooting-of-our-associate-editor-veby-mega-indah/

不是印尼傳媒。是香港本地傳媒,做香港印尼語的本地傳媒
有人想藉此作國際事件做大新聞 ...
黑工?。。。

引用:
原帖由 小小明星123 於 2019-10-15 03:19 PM 發表
應該要問記協喎,佢有無收左150出左張証比佢
收左廿蚊

引用:
原帖由 andonlyu 於 2019-10-15 03:17 PM 發表
"香港印尼語報紙《SUARA》女記者維比(Veby Mega Indah)"
向suara查詢, 應該查到吧....
唔去馬經版問?

近排街上看見好多暴徒(沒帶黑口罩,但明顯是暴徒)在街上招攬一些小學生,請家長與警察要多留心一下。

引用:
原帖由 apriltraci 於 2019-10-15 04:17 PM 發表
根本想拎警員資料及打擊香港政府, 外國戰地記者都打死無怨啦, 依家仲要向香港政府索償, 係咪傻架? 無人叫你去所謂報導, 如果係真記者, 你預左風險架啦. ...
x2

我之前都覺得奇怪,開頭吹到要去國際法庭,後來又變成私人索償,要警務署交待

依加真係有眼無珠喇,跟錯班黃絲搵食

應該起佢底,又扮記者

〔即時新聞/綜合報導〕印尼籍女記者英達(Veby Mega Indah)上月29日於香港灣仔遭港警以橡膠子彈射中右眼,損失視力達永久失明標準。她的代表律師韋智達今(12)日發表聲明,對於警方遲遲未能逮捕涉案警員表達遺憾,更表示將訴請香港高等法院,要求公布該警員身分,以便提出私人告訴。

原來又系假記者,抵拒死

引用:
原帖由 大地之翼 於 2019-10-15 04:35 PM 發表
擺明係假記者,唔好比我估仲,分分鐘係印傭黎
唔奇,兼職記者,正職家傭

代表律師韋智達今次捉蟲

那個19律師仲話告警察,到時在法庭上點証明是印尼報館的?正如上次殺金仔兄弟那個,死咗都無錢收。

這個案件,毒果點作文呢?

假扮嘅真確性都幾高。我係插警察博同情。

人睇大公,腦袋都早收工

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]