• 瀏覽: 6,969
  • 回覆: 7
+2
引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 07:29 AM 發表
你地咁都唔明示威者想扮爭d乜嘢?
佢地只係想三餐溫飽,
想「獨立成長」、「獨立思想」、
想有自由、想有得到別人認同的尊重!
想得到其他人尊重,就要學會尊重其他人。

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 09:22 AM 發表

要得到大人尊重
小朋友才能學會尊重他人。
四處打砸搶燒,點可以得到其它人尊重。
請你哋先尊重下自己。

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 09:29 AM 發表

四處打壓示威者, 把所有責任推卸畀年輕人
難道就叫做尊重過小朋友?
四處打砸搶燒叫做示威,要得到尊重?
從開始堵塞政府大樓同响立法會大樓外圍先發動攻擊警察,你哋嘅行為已經唔值得被尊重。
借意要獲得尊重而四處破壞,宣布成立臨時政府,更為可恥。

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 09:40 AM 發表

四處於煙霧彈、胡椒噴霧,伸縮警棍, 呢啲叫尊重過示威者?
從開始政苦就當咗示威者係暴徒, 警察就當示威者係曱甴咁打死(? 呢啲叫尊重過年輕人? ...
你哋堵塞馬路,係合法同尊重其他香港人?
開始時,每次你哋堵塞馬路,警察都叫你哋撤離,再等兩、三個鐘先開始驅散行動。點解你哋唔先撤離?

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 09:48 AM 發表

塞馬路阻到你返工? 防暴警放煙霧彈放得好能過癮呀,唔撳住佢地會衝入公屋連累街坊。
你先講堵塞馬路係唔係合法先。如果係唔合法,警察驅散就好合理。
如果警察等你哋撤離嘓兩、三個鐘內你哋已經離開,警察會用到催淚彈咩?

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 10:00 AM 發表

你先講點解警察係坦克車
示威者係雞蛋?
咁對示威者既處境好唔公平!
你哋非法堵路,警察執法就係合理。

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 10:05 AM 發表

防暴警係坦克車, 雞蛋塞馬路保護自己都合理。
非法堵路就係非法,警察執法合理。
警察畀足時間你哋撤離,你哋選擇留低,可以怪邊個。

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 10:15 AM 發表

邊個話馬路係政府起㗎?
塞番屬於香港人條馬路有咩唔啱先?

警佬揸住部坦克車過嚟公屋
唔建立好一個牆壁點樣抵抗外敵入侵?
不論你用乜歪理,非法堵路就係非法堵路。警察執法就係合理。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]