• 瀏覽: 6,968
  • 回覆: 87
+2
引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 07:29 AM 發表
你地咁都唔明示威者想扮爭d乜嘢?
佢地只係想三餐溫飽,
想「獨立成長」、「獨立思想」、
想有自由、想有得到別人認同的尊重!
果啲吾係示威者,係暴徒,殺人放火,打人,破壞,無惡不作,咪都做齊,好難尊重喎

目的係咩都唔緊要, 有做過就要承擔後果責任, 無得靠文宣
呢D文宣, 真係搞笑, 人地做, 你地解話, 簡單一個問題: 你憑咩代表人地?

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 10:00 AM 發表

你先講點解警察係坦克車
示威者係雞蛋?
咁對示威者既處境好唔公平!
世界無野可以公平 你出生係香港又對你公平? 你係學校讀書無得選邊個做你班主任又公平? 連自己老豆老母都無得自己選擇又公平?
學校邊個係校長都無得學生選擇又公平?  咁樣何謂公平? 有可能追求公平? 每樣事都有佢既制度 你必須要認命
再講丫 警察同普通市民一直以黎都係不可能對等 警察依份工作就係除暴安良 每份職業有每個技能 警察支槍同裝備係佢地職業就必需配有(全球警察都一樣) 警察係執法機關 你犯法就會受到法律制裁 你一生唔犯法就無需害怕法律 如此簡單
法律給予警察權力執法 無警察法律就等於廢紙一堆((你地就係想法律等於廢紙 咁就可以到處破壞唔駛比人拉唔使坐監))
公平何來公平呀?  係香港你地要搞政變想奪權跟本只係得一條出路 就係同警察聯手先可以搞到政變同奪權 你地連咁簡單既手法都做錯反向攻擊警察 真係注定你地只有失敗收埸

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 09:48 AM 發表

塞馬路阻到你返工? 防暴警放煙霧彈放得好能過癮呀,唔撳住佢地會衝入公屋連累街坊。
塞馬路阻到我地返工,但阻住老幼弱勢社群外出,自私精

引用:
原帖由 kang1982 於 2019-10-15 09:59 AM 發表
樓主是三歲小孩,要麼就是腦袋異常
佢地腦生塞

又一隻文宣曱甴。算啦,1分

想獨立自治雙普選?但唔係想港獨?其實你知唔知自己講緊咩,我唔想笑你但我真係忍唔住囉

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 10:00 發表

你先講點解警察係坦克車
示威者係雞蛋?
咁對示威者既處境好唔公平!
你真係儍儍地,宜家公平競技呀?

宜家暴徒暴動犯法警方執法呀,唔用武力維護法紀唔通用聖經說教呀?

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 07:29 AM 發表
你地咁都唔明示威者想扮爭d乜嘢?
佢地只係想三餐溫飽,
想「獨立成長」、「獨立思想」、
想有自由、想有得到別人認同的尊重!
想犯法唔使坐監,想食野唔做俾錢,想唔使做就有大把錢。

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 07:47 AM 發表

烏克蘭有咩唔好呀?
你睇下!
老婆又靚、 老公又生性。
幸福感87%或以上
歐洲子宮你最響往,快D去。而家烏克蘭每年二十至三十萬人外逃,靠你填補人口

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 09:29 AM 發表

四處打壓示威者, 把所有責任推卸畀年輕人
難道就叫做尊重過小朋友?
有破壞無建設, 點解要尊重你.

你呢D 唔係叫小朋友, 係巨嬰.

係唔係乜野未來既主人翁聽得多上晒腦?
老實講就算你地死晒又點呢, 第一你唔好諗住自己代表全部年輕人, 第二全世界都有年輕人, 大把人比你更加識得珍惜機會.

引用:
原帖由 hoshi_u3 於 2019-10-15 09:40 AM 發表

四處於煙霧彈、胡椒噴霧,伸縮警棍, 呢啲叫尊重過示威者?
從開始政苦就當咗示威者係暴徒, 警察就當示威者係曱甴咁打死(? 呢啲叫尊重過年輕人? ...
年青人,學生大×晒啊

香港暴徒為自由放炸彈,ISIS為自由放炸彈。ISIS是恐佈分子,香港暴徒=ISIS=恐佈分子。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]