• 瀏覽: 9,990
  • 回覆: 147
+11
反修例暴力衝突持續超過四個月,警隊前線日夜出勤,疲於奔命。《星島日報》獲悉,政府正研究如何協助警隊及時提升持續執法應變能力,最新研究的方案,...

直接了檔向解放軍借兵啦! 解放軍可以負責維持秩序保護各有機會受襲擊嘅商業/公共機構安全!
對攻擊市民同破壞嘅曱甴用槍掃腳[非致命武力]! 睇下曱甴腳斷得幾多隻?

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1612146/即時-港聞-獨家-政府研向紀律部隊-借兵-支援警力

一早要輸入專才啦,完全唔夠警力

依家應該由保安局領兵丶而唔係警察,保安局長咪再縮埋

橫掂都係借, 點解唔問武警, 解放軍借? 始終都會有呢一日, 不如早啲解決仲好。

政府入面黃鬼不少,
萬一借到黃鬼, 押押下借d意放犯, 仲仆街啦
不如簡單直接向大陸武警借兵好過啦,
至少無內鬼風險,

警隊真係好垃圾 又唔見人地消防要借

已經係恐怖分子,軍方要介入

引用:
原帖由 ringo654321 於 2019-10-14 08:11 AM 發表
政府入面黃鬼不少,
萬一借到黃鬼, 押押下借d意放犯, 仲仆街啦
不如簡單直接向大陸武警借兵好過啦,
至少無內鬼風險,
呢個亦都係一個重要考慮因素, 就算再vetting, 都未必可以百分百可以肯定。

引用:
原帖由 nkt1234567 於 2019-10-14 08:12 AM 發表
警隊真係好垃圾 又唔見人地消防要借
你好驚喎

一切都係來自淋病呢條仆街逃犯條例未經立法會就跪低! 形成政府處身弱勢抬不起頭, 處理暴徒手段軟弱無能, 緊急法又拖延不用 ...
樣樣慢狗幾拍唔仆街都唔得啦!

政府官員根本怕本身在外國利益受損唔敢動用應該嘅手段對付曱甴!
引用:
原帖由 smallcannon2002 於 2019-10-14 08:08 AM 發表
橫掂都係借, 點解唔問武警, 解放軍借? 始終都會有呢一日, 不如早啲解決仲好。

保安局係紀律部隊阿頭,麥野叫借?

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-10-14 08:02 AM 發表
反修例暴力衝突持續超過四個月,警隊前線日夜出勤,疲於奔命。《星島日報》獲悉,政府正研究如何協助警隊及時提升持續執法應變能力,最新研究的方案,...

http://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20191014/_2019101407243552677.jpg

直接了檔向解放軍借兵啦! 解放軍可以負責維持秩序保護各有機會受襲擊嘅商業/公共 ...
贊成!

引用:
原帖由 ringo654321 於 2019-10-14 08:15 AM 發表

你好驚喎
呢條友個個帖都踩政府踩警察

使L理呢條友,你愈采佢愈得戚

由解放軍接手, 又唔怕被起底

引用:
原帖由 CC_CHAN256 於 2019-10-14 08:20 AM 發表

呢條友個個帖都踩政府踩警察

使L理呢條友,你愈采佢愈得戚
其實佢就係倒曱甴米! 根本唔使理

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]