• 瀏覽: 755,234
  • 回覆: 7,600
  • 追帖: 263
+436
引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-10-12 06:26 PM 發表
請參與此帖版友注意:

1. 本人嘅發帖一向有立場,有主觀原則,歡迎任何理性討論,但討論完,唔啱聽,又或者強調奪理搞分化,大叔一律會送黑名單。

2. 至於有版友曾係其他帖投訴本人霸道,唔比佢地自由討論,呢個係事實,本人網上及現實中都係咁霸道嘅,因為我出嘅帖就係我主場,我有權決定誰人可以繼續討論,誰人要禁言。呢個世界上無絕對嘅自由,如版友要求有絕對自由嘅討論,敬請自己自行開帖自己講自己觀點,好行夾 ...
大叔, 立假新聞法有D難度, 葉劉講用緊急法立法要基於平亂及不能過度(刑期或法規), 如有一條假新聞令到社會秩序大亂(如搶糧或擠提出現)就機會很高, 緊急法同人權法係有抵觸政府用左咁耐時間研究反蒙面法就係避免司法覆核敗數, 一旦敗數以後條路就難行

引用:
原帖由 小市民0009 於 2019-10-12 06:36 PM 發表
繼續支持大叔! 

校園文革2.0應該好戲連場
話我黑心都好, 期待!
校園文革2.0起碼會玩一年半載,大家要保持心臟健康才好。

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-10-12 06:26 PM 發表
請參與此帖版友注意:

1. 本人嘅發帖一向有立場,有主觀原則,歡迎任何理性討論,但討論完,唔啱聽,又或者強調奪理搞分化,大叔一律會送黑名單。

2. 至於有版友曾係其他帖投訴本人霸道,唔比佢地自由討論,呢個係事實,本人網上及現實中都係咁霸道嘅,因為我出嘅帖就係我主場,我有權決定誰人可以繼續討論,誰人要禁言。呢個世界上無絕對嘅自由,如版友要求有絕對自由嘅討論,敬請自己自行開帖自己講自己觀點,好行夾 ...
支持大叔!
期待香港各校園開展大規模嘅文革式批鬥甚至毆打教師嘅情況出現,更加期待反假新聞法及謠言法嘅出現!

支持

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-10-12 06:54 PM 發表

傻侵果句,即係叫真香港人同班曱甴拆掂佢,但不代表老美唔繼續搞香港,例如果個民主及人權法會繼續傾,過到就有好戲睇。
其實果個法案通過左既話老美可以對香港做D咩既動作?

報個到

引用:
原帖由 韓風默默的烈女 於 2019-10-12 06:40 PM 發表
民鬥民10月尾有機會見
點解係10月尾?

其實大規模民鬥民,最有機會係舉行選舉嘅時候......

支持

引用:
請參與此帖版友注意:

大叔第一點同在下意見相同,警方被動解釋是沒有用的,很簡單解釋不可能100%有人信,不信的就被動搖,政府要主動不可太被動.

第2點禁蒙面仍需觀察,在下認為只是早前太多暴力畫面,反對黨怕民意崩潰,轉玩和" "非,過冷河.

第3點,定立假新聞法,律政司指引量刑起點,林鄭真的要認真考慮,昨天立法局官員,滿口胡柴多次引用已証實的假新聞,這樣的立法局只是個禍胎,必須正言正法!!!

第4點,在下不抱任何期望,香港的自由放縱到可在校園學叛國,有子女的要好好考慮大灣區,俗語說學好難,學壞3天.

第5點,11月區選,因暴力行為而取消機會極高.說一點沒證據的話,昨天就已看到有曱甴在建制的辦事處外鬼鬼祟祟.

這只是在下意見,不同意歡迎討論!

請保持大叔帖,和而不同.

引用:
原帖由 sevenhead77hk 於 2019-10-12 06:44 PM 發表
多謝大叔。繼續支持大叔。報到。
宜家近排轉天氣。我流緊鼻水。只要唔係長命咳。黑人憎。都堅持唔帶口罩。
睇醫生,有醫生紙,戴口罩,合法權益,為大家好😂

大叔果然開新帖

支持大叔見解,林鄭應推假新聞法如新加坡。正如劉兆佳指暴徒不是百分百怕蒙面法,而是怕再有很辣的招出,即是他們已預期有更辣的法例,而假新聞法即是很多國家都有,或被免強法反對,可加強已有的造謠法例的刑罰。

支持,吾岩聽未自已去開新帖囉
😎曱甴今日繼續倒亂,鹵味有左協議,地產捐左地,漢奸話左停,仲淨番D笨蛋同賣菜既繼續玩。 笨蛋千祈吾好停呀,吾夠爛阿爺落吾到泥清潔架

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-10-12 06:58 PM 發表

點解係10月尾?

其實大規模民鬥民,最有機會係舉行選舉嘅時候......
你覺得政府係咪會keep住選舉,等選舉日出現混亂先押後?

如果選舉繼續,呢一個月,應該會好多社區打鬥

深藍報到, 越搞越少人, 越來越肉酸, 浮屍, 雞姦, 俾人姦, 路障, 打爛店舖, 地鐵, 汽油彈四圍掟, 曾經奉為座右銘的5大素球都下了鑊炸了

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]