• 瀏覽: 36,300
  • 回覆: 126
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Chelseaaa 於 2019-10-12 04:54 PM 發表
屈小姐都係慳返啖氣啦,現今既香港,
你自己同老公小心d啦,有咩事差佬救唔到你地。
x2

現今惡徒橫行,黑媒偏幫,警方分身不暇;屈女士出入小心

引用:
原帖由 johnlong18 於 2019-10-12 01:16 PM 發表
大公網香港新聞頻道

梁院長:
你好,日前網上流傳幾段直播片段,令市民萬分驚訝,那是貴校學生在課室禁錮及凌辱貴校講師陳偉強五小時之事。當時陳老師致電報警,警察到場,但校方不允許執法者進入禁錮現場,五小時後學生把陳老師放行離開,陳堅持往警署報案。翌日,校方竟暫停了陳老師的教學職務,並安排涉事學生與院長你對話。
作為納稅人、家長、市民,我大惑不解。一個老師被一大班同學禁錮、凌辱,到頭來,為什麼被懲 ...
第一個要炒係院長梁德榮

引用:
原帖由 hatejap 於 2019-10-13 11:04 AM 發表
假如沒有香港理工大學香港專上學院院長梁德榮呢一種狗渣般貨色出任院長, 就唔會培育出一班狗渣嘅大學生。
無狗公,何來狗仔。

引用:
原帖由 pureco 於 2019-10-13 01:28 PM 發表

無狗公,何來狗仔。
有狗公
有狗仔
仲有自由西
任有甲甴 憑弔
就可以繁殖

個校長廢就好明顯,但如果受害人報警,警察到學校但不准去出事地點了解情況,咁唔係阻差辦公咩?校方等同與有份參與行動的學生一同禁錮那講師。

而警察一方也有問題,有人親自致電報警被禁錮或受某種暴力行為對待,警方為何會妥協不到事發現場阻止罪案發生? 萬一講師真的受到一些情緒激動的學生傷害,施襲者要負責外,校方和警方在一定情度上亦要負責。

引用:
原帖由 連續失控 於 2019-10-12 07:05 PM 發表
香港大專成了特區中特區,快去聯合國申請立國
菜蠅蚊好快會承認曱鼠恐怖臨時政府做邦交國

引用:
原帖由 johnlong18 於 2019-10-12 01:16 PM 發表
大公網香港新聞頻道

梁院長:
你好,日前網上流傳幾段直播片段,令市民萬分驚訝,那是貴校學生在課室禁錮及凌辱貴校講師陳偉強五小時之事。當時陳老師致電報警,警察到場,但校方不允許執法者進入禁錮現場,五小時後學生把陳老師放行離開,陳堅持往警署報案。翌日,校方竟暫停了陳老師的教學職務,並安排涉事學生與院長你對話。
作為納稅人、家長、市民,我大惑不解。一個老師被一大班同學禁錮、凌辱,到頭來,為什麼被懲 ...
垃圾學院垃圾院長廢柴學生。讓它們自生自滅吧。陳老師,這些工作不做也罷了!

支持!垃圾學店敎畜請落台

校長你向暴徒全面低頭,咁怕死就辭職啦,完全沒有風骨

阿校長話我都係打份工,搵啖苦飯食,最緊要唔好得罪米飯班主,其他嘢關人隱士

根本唔係學生,係班爛仔,理大唔踢班友出校,枉為大學,執咗佢啦。

雖然我係理大舊生,幫理不幫親。

止亂制暴,嚴正執法,還我香港。以武制暴,打死曱甴,天下太平。

引用:
原帖由 chowcn 於 2019-10-12 06:56 PM 發表
建議對理大停止撥款,納稅人的錢不應培養黑社會學生。
理大社區學院是自負盈虧的,政府沒給資助,可能怕幾百學生轉校,學院就沒有經費了

引用:
原帖由 哈囉勇敢的羔羊 於 2019-10-13 21:41 發表

理大社區學院是自負盈虧的,政府沒給資助,可能怕幾百學生轉校,學院就沒有經費了
冇錯,個間係校店,學生先至係老細

引用:
原帖由 abcde2008 於 2019-10-13 21:02 發表
根本唔係學生,係班爛仔,理大唔踢班友出校,枉為大學,執咗佢啦。

雖然我係理大舊生,幫理不幫親。

止亂制暴,嚴正執法,還我香港。以武制暴,打死曱甴,天下太平。 ...
Hkcc個間係校店,攪清楚先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]