• 瀏覽: 77,925
  • 回覆: 906
  • 追帖: 7
+27
年僅15歲的陳彥霖早前被發現全裸伏屍在油塘魔鬼山一帶海面。由於彥霖生前曾參與反送中抗爭,其遺體亦迅速被火化,外界對警方指其死因無可疑的說法有所疑惑。多區今晚有市民自發舉辦悼念彥霖晚會,晚上9時起,逾千名市民亦到上水大會堂對出空地參與默哀會,地上滿佈燃點起的白色蠟燭及放有白色鮮花,隨後有牧師在場領禱,...

死者立即火化,手法同大陸一樣等你地無得查😏
有冇古怪在心中~

新聞來源連結:

https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20191011&s=6996647&a=60144498

痴線, 警方有權立即火化條屍咩? 要得親人同意先可以, 24歲人頭腦係咪退化左? 

毒果老作新聞二十年.澳州記證毒果將條片截頭截尾屈馬蹄露.

明嘅!星期四、五、六,一定係文宣洗腦日,白痴低能信哂!

儍豬黎嘅 返屋企飲完奶 再諗清楚

咁靚女梗係冇啦

為下一代抗爭?香港咁樣亂落去,28年後你憑乜去叫呀爺俾多50年你港人治港?你咁樣喺叫為下一代著想?

引用:
原帖由 sman070707 於 2019-10-12 12:12 PM 發表
為下一代抗爭?香港咁樣亂落去,28年後你憑乜去叫呀爺俾多50年你港人治港?你咁樣喺叫為下一代著想?
師兄講出了重點!
其實香港人分淸莊閒未?到左2047香港會點,好似打工咁,你做得好咪續約囉,冇哂利用價值仲要搞事嘅,就請你食屎㗎啦⋯⋯

死咗就好,不用浪費社會資源

引用:
原帖由 林鄭常俄 於 2019-10-12 10:54 AM 發表
年僅15歲的陳彥霖早前被發現全裸伏屍在油塘魔鬼山一帶海面。由於彥霖生前曾參與反送中抗爭,其遺體亦迅速被火化,外界對警方指其死因無可疑的說法有所疑惑。多區今晚有市民自發舉辦悼念彥霖晚會,晚上9時起,逾千名市民亦到上水大會堂對出空地參與默哀會,地上滿佈燃點起的白色蠟燭及放有白色鮮花,隨後有牧師在場領禱,...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...
俾人安息啦。

引用:
原帖由 波濤性感的羊 於 2019-10-12 12:27 PM 發表
死咗就好,不用浪費社會資源
曱甴少咗一個天使
有良知香港人少咗一份負擔

引用:
原帖由 sman070707 於 2019-10-12 12:12 PM 發表
唔差左教埋你,你如真喺為下一代,得兩條路
1. 乖乖地搞好香港,做出好成績,2047呀爺高興地俾多幾十年你之餘,仲放心在更多城市推民主化特區。一步一步達至全國民主

2. 你地最啱聽嘅令上面倒台。但得香港倒喺無用嘅,上面d大城市無呼應你點都威脅唔到大陸政權。你要上面民衆呼應,你先要帶出抗爭喺為左全國爭取、血喺為左全國民主而流。但你地而家嘅所作所為完全背道而馳,抗拒大陸人、打大陸人、郁d就叫人返大陸,大陸民衆只會覺得你地嫌棄佢地、因為崇洋媚外而出賣佢地,點會支持你?

你地有用腦諗吓,就知道自己呢幾個月喺幾咁on9,只淪為被台獨派利用嘅工具

引用:
原帖由 林鄭常俄 於 2019-10-12 10:54 AM 發表

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/v ...
公開疑書啦,沒作好啊。

引用:
中英聯合聲明、基本法只講「五十年不變」,五十年後完全無提及;意思即是到時「一國一制」。香港班港獨友咁倡狂,阿爺無可能俾基本法再續

澳門反而有機會延續基本法

所謂「二次前途問題」,根本只係港獨友提出既偽命題,完全不現實

下一代已經開始抗爭

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]