• 瀏覽: 21,563
  • 回覆: 264
+17
網上流傳一則15歲失蹤少女陳彥霖的尋人啟事,她自9月19日失蹤多天仍未尋回,警方日前接受《蘋果》查詢時證實,9月22日在油塘魔鬼山一帶海面發現一具全裸女浮屍,調查後相信為15歲陳姓失蹤女童,但拒絕進一步確認浮屍是否陳彥霖。《蘋果》獲悉彥霖遺體昨日早上已經火化及出殯,儀式有少量親友出席,彥霖母親一度傷...

中國化,急速火化,小女孩,我們一定會堅持,直到將殺死你凶手送上法庭為止

新聞來源連結:

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20191011/60142396

引用:
原帖由 lovewai2 於 2019-10-11 05:29 PM 發表
網上流傳一則15歲失蹤少女陳彥霖的尋人啟事,她自9月19日失蹤多天仍未尋回,警方日前接受《蘋果》查詢時證實,9月22日在油塘魔鬼山一帶海面發現一具全裸女浮屍,調查後相信為15歲陳姓失蹤女童,但拒絕進一步確認浮屍是否陳彥霖。《蘋果》獲悉彥霖遺體昨日早上已經火化及出殯,儀式有少量親友出席,彥霖母親一度傷...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/2 ...
米搞笑啦..如果真係火化, 係要佢屋企人決定..又想推落差老身上..沒野呀?

引用:
原帖由 nut30 於 2019-10-11 05:33 PM 發表
米搞笑啦..如果真係火化, 係要佢屋企人決定..又想推落差老身上..沒野呀?
文宣肯定又話警察迫或者收買家人, 盡早火化

港獨暴徒將有離心嘅人殺害

一個游泳隊成員選擇跳海自殺?

智慧如香港差人會信

樓主有無做過白事, 火化係由家人伸請, 關警察春事咩?
引用:
原帖由 lovewai2 於 2019-10-11 05:29 PM 發表

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/2 ...

「荒誕香港」
沒有最荒誕,只有更荒誕。
破壞鐵路就歌頌,然後無塊好肉時,鐵路停駛,就鬧人蓄意唔維修,阻塞市民。
打到異見人士變成血人,就情有可願,警察執法拘捕就叫濫捕。
拆哂路上街燈路牌係稱合理手法,表達不滿,然後又走過去埋怨交通警唔指揮交通。
打爛所有CCTV,用傘檔住啲罪行,用口罩遮住啲醜惡,轉身就話光明正大,要人交出啲CCTV,大義凜然咁話還原真相。
自己去商場貼流濃牆,唱曱甴歌,鳩嗚叫,阻人做生意就話公眾地方自由表達,警察一行入嚟執法維持治安就即刻變咗私人地方。
暴徒就嚟你屋企破壞,堵路,滋擾,放火,你去同情佢,跟住怪一班用盡努力為你回復平靜秩序嘅警察。
你圍住別人唔俾人走就叫言論自由,別人唔認同就起人祖墳,拆人店舖,傷人放火,然後就幫人扣上個黑警、黑社會、黑店嘅高帽。
自己濫用私刑,攪到人半死不活,就搵兩個黃間條戲子幫人急救,就叫動容;將人間舖變成廢墟,然後擺低兩百,就叫公義。再搵幾間傳媒老友幫你宣傳。
見到紅鬚綠眼無英文就變死狗變奴才,甚至變屎蟲都願意;望到同樣華人講普通話就變戰士,以為自己升咗呢,即刻扮上等人,即刻狗眼看人低,點知連人家係馬來西亞、新加坡人都唔分。原來自己中文英文都唔識。
日日揸住外國旗係度揮,外國月亮圓,做漢奸;自己國家國就攞嚟燒,別人話愛中國,你就話人哋愛共產黨。
問你點樣無自由,你就話將來無自由,原來自己今日已經剝奪緊人家嘅自由。
問你點樣無繁榮,你就話將來無繁榮,原來自己今日已經打爛緊整個香港嘅繁榮。
話你破壞唔啱,你就話財物緊要定人命緊要呀?話你傷人唔啱,你就話啲人抵打,你有冇睇之嘅片段呀?
話你有冇睇片警察點解要使用武力呀?總之警察使用武力就唔啱。但暴徒嘅武力就係迫於無奈。總之咩都係迫於無奈。
唔夠人講就講就話「721,831」然後用100倍嘅暴力對付警察同老弱婦孺。
最可悲攞住支膠槍,就當真槍。整個GIF,改少少圖,就警察掟汽油彈。兩張相,警察企係度又話入鐵路破壞,又話警察入產房。人家講兩句話死人,就就信以為真,好似膠戲嘅情節咁,講到警察可以變咗神一樣變走所有人證物。再唔夠人講,就話所有嘅壞事都係警察扮嘅。叫你係現場剝咗你所謂嘅「黑警扮暴徒」嘅面罩,等佢公諸於世,但又倒轉為呢班人拍掌。
歪理當真理,是非不分,黑白顛倒,「殺人放火金腰帶,修橋補路無屍骸」就係今日嘅香港。
唔好意思火火地,但每句都無加鹽加醋,唔似啲所謂文宣,幻想,幻想又幻想。努力啦!香港,真係夠你班人……摧毀。

引用:
原帖由 烏鴉白色2017 於 2019-10-11 05:37 PM 發表
樓主有無做過白事, 火化係由家人伸請, 關警察春事咩?

現在軍政府,特首都怕差人,燒咪燒

引用:
原帖由 lovewai2 於 2019-10-11 05:36 PM 發表
一個游泳隊成員選擇跳海自殺?

智慧如香港差人會信
有邊個話信同唔信呢? 呢度只係講緊火化呀..曱甴仔...

香港D暴徒系唔系都要挾別人交呢樣交果樣。好L on dog

證明支持暴徒的人都係無腦無常識的,
最好死者家屬交條屍比你地係太子擺三日路祭,
抬埋條屍等你地衝差館好唔好???
人地已經走左個至親,
你班無人性賤種畜牲仲要利用擺人上檯
DLLM

裸屍,可以排除自殺可能

節檢小小啦! 真係軍政府你仲講到呢D說話?
引用:
原帖由 lovewai2 於 2019-10-11 05:38 PM 發表

現在軍政府,特首都怕差人,燒咪燒

仲利用呢類新聞作嘢, 正含x產, 小心絕子絕孫, 無人送終! 
講緊你呀仆街

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]