• 瀏覽: 40,241
  • 回覆: 633
  • 追帖: 3
+42
引用:
原帖由 ddboy 於 2019-10-9 06:55 PM 發表

私人地方? Did you ask security permission before you enter shopping mall?
你講得好正👍👍

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2019-10-9 17:59 發表

果度唔係街呀!私人地方嚟㗎 !哥哥
私人地方,你冇野呀?你犯左法逃返屋企,警察可以拉你嗎?

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2019-10-9 05:38 PM 發表
嘩!真係大晒,私人地方,有搜查令咩?就黎家家戶戶都照入。
暴徒私人地方破壞又唔夠膽同警察隻秋咩玩法?

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2019-10-9 05:35 PM 發表
周一晚防暴警於多區進行搜捕行動時,馬鞍山新港城中心曾有商場保安盡力頂住大門,惟最終在警方暴力下終失守,警方昨於記者會中辯稱因要通過商場前往另一端,故在無辦法的情況下推開大門進入商場。消息指4男1女保安於周一晚因拒絕防暴警進入商場,涉嫌阻差辦公被捕。...
當日傳媒直播片段拍到,周一晚上約9時49分,多名防暴警圖闖入馬鞍山新港城,3名男保安及1名女保安員於商場門口頂住大門,阻止防暴警進入,另外亦約3 ...
on9+弱智

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2019-10-9 05:35 PM 發表
周一晚防暴警於多區進行搜捕行動時,馬鞍山新港城中心曾有商場保安盡力頂住大門,惟最終在警方暴力下終失守,警方昨於記者會中辯稱因要通過商場前往另一端,故在無辦法的情況下推開大門進入商場。消息指4男1女保安於周一晚因拒絕防暴警進入商場,涉嫌阻差辦公被捕。...
當日傳媒直播片段拍到,周一晚上約9時49分,多名防暴警圖闖入馬鞍山新港城,3名男保安及1名女保安員於商場門口頂住大門,阻止防暴警進入,另外亦約3 ...
阻差辦工抵死

引用:

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2019-10-9 05:37 PM 發表
其實根本唔會告得入
只不過想嚇下其他商場嘅保安
最大問題係警方告唔入係冇後果
所以鳩拉咗先
保安證係警務處發的,打份工要惹官非,正

引用:
原帖由 我條底中間偏黃 於 2019-10-9 05:38 PM 發表
嘩!真係大晒,私人地方,有搜查令咩?就黎家家戶戶都照入。
睇清楚警例及其他刑事條例先啦,如果喺私人地方,正正常常,警察根本唔會進入 !! 一旦有999call 、 疑似罪行發生,警方是有絕對權力進入該私人地方。

引用:
原帖由 ddboy 於 2019-10-9 06:55 PM 發表

私人地方? Did you ask security permission before you enter shopping mall?
你係👍🏼👍🏼正常理性分析、又寫英文、呢類曱甴種識鬼咩?
要話比曱甴知,你另壽堂喺商場被人老笠,咁你自救定叫警察幫拖呀?

警黑話事 香港人要聽警黑話

引用:
又藉機散播謬論呃傻仔 

嘩,阻差辦公仲講到係英雄咁!咩世界,哦,曱甴嘅世界,原來如此。

保安如果唔頂住,遲啲更多比暴徒煩死。日日來「光顧」。理解商場保安的行為。這亦反影出暴徒比警察更恐怖😱

引用:
原帖由 nkt1234567 於 2019-10-9 05:39 PM 發表

私人地方黎架,你班popo話入就入?
商場係私人地方?

唔係只有連登仔先有法例解釋權

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]