• 瀏覽: 64,315
  • 回覆: 782
  • 追帖: 2
+21
引用:
原帖由 nkt1234567 於 2019-10-9 05:33 PM 發表
係咪痴架, 保安都有佢既職責, 人地只係盡忠職守咋喎
終於有人講翻人話啦,職責呢兩個字終於出現,班嘿警成日唔做嘢,6月開始唔拉人,日日放咗班黑衣人,點解次次都要舉旗警告放人走?點解唔次次圍住捉人?點解果班放燃燒彈嘅人唔用槍射殺?點解班黑衣人綁曬所有人上船死,班嘿警仲唔黎救我哋?

popo go to hell la...

引用:
原帖由 肥通 於 2019-10-9 06:21 PM 發表
應該全港保安遇事時要親手捉住疑犯,加以搜證同盤問後再移交到門外等候嘅警察!我相信警方會好樂意去合作!
三萬蚊個月嗎?

做得好,一定要"殺一儆百",如果唔係以後仲使執法既?

期待警察衝入大學拉班紅衛兵

先要合法,留番求情時同法官講.
引用:
原帖由 nkt1234567 於 2019-10-9 05:33 PM 發表

引用:
守乜諗嘢?警察捉犯人,你擋警察,個犯走甩或卸下證物,邊個負責?係白痴才會聽19律師講有權阻止,用吓腦啦

引用:
原帖由 新用戶 於 2019-10-9 05:48 PM 發表

查咗法例先,咩叫私人地方先啦……

但凡係開放俾群眾自由出入嘅都不是私人地方
其實好多人都唔識,根據警察通例,就算係私人地方,如果警察確信有罪犯或罪犯正在發生,警察可以無需搜查令進入,業主要即時放行給警察。

岸鳩無上限

引用:
盡忠職守係保保障一般市民,唔係攪到人無車搭果D

引用:
原帖由 cwbguy 於 2019-10-9 06:19 PM 發表
冇錯!佢地係完全聽從業主的指令執行,所以業主應該負起一切訴訟費用
唔會啦, 到時班業主又會話係叫佢地阻止不合法的人員進入,
無話叫佢阻差辦公, 其實道理好簡單,
呢d大是大非的野, 正常成年人應該識得分別,
唔係個個共犯以後都可以用呢d借口抗辯,
再講, 自從有頭一次保安阻差人做野時,
不論是警方, 一些法律界人士同我地,
已經不停說佢地的做法係錯,
佢地係都要睇蘋果, 真係無人幫到佢

支持警察起訴保安員,並取消其保安員證,殺一敬百。

引用:
原帖由 judylam651 於 2019-10-9 06:21 PM 發表

佢地應該會供出來為自己求情,除非佢地係暴徒同黨 !
呢五個仆街就算臥底官放人,警方都唔會再發牌俾佢地,保安都無得做!

下下殺人放火之後入商場做避難所

引用:
盡忠職守應該保護租客免受破壞,但佢哋唔俾警方入去執法,呢D就唔係佢哋應該做

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]