• 瀏覽: 4,922
  • 回覆: 106
+6
停播中國熱身賽  常規賽季後賽又睇返!

引用:
原帖由 benzorhk 於 2019-10-9 10:37 發表
中央電視台宣布暫停播放NBA在中國的季前賽,稱不滿總裁施華支持火箭總經理發表涉及香港示威的言論。
施華重申,NBA會繼續捍衛言論自由。

NBA巨梟不當言論折射出美自由人士的「雙重面孔」
幾日前,NBA火箭隊總經理莫雷在推特帳號上發表疑似支持「港獨」的言論,引發咗國民激憤。10月7日,NBA總裁肖華仲為莫雷站臺,將莫雷支持港獨分子輕描淡寫咁定義為「言論表達自由」!香港之事本 ...
大家睇: 內地同胞對於香港被欺有多肉緊! 我哋中國人血濃於水,縱有再多文化及習慣上嘅差異,也應放下承見,香港才有出路。中國人槍口對外,中美斗爭方有勝算!

有骨氣嘅中國人,腰骨要挺直,拒絕NBA

引用:
原帖由 benzorhk 於 2019-10-9 10:37 AM 發表
中央電視台宣布暫停播放NBA在中國的季前賽,稱不滿總裁施華支持火箭總經理發表涉及香港示威的言論。

幾日前,NBA火箭隊總經理莫雷在推特帳號上發表疑似支持「港獨」的言論,引發咗國民激憤。10月7日,NBA總裁肖華仲為莫雷站臺,將莫雷支持港獨分子輕描淡寫咁定義為「言論表達自由」!香港之事本 ...
問題系中國有唔同嘅規則, 你喺美國有言論自由, 中國有吾同你哋打交道嘅自由。

引用:
原帖由 benzorhk 於 2019-10-9 10:37 AM 發表

昂九嘅美國人,中國人被人欺負嘅日子一去唔返,企圖用言論自由做借口,當拾四億中國人系傻仔!中國公司或一些重要人物喺美國或中國發表支持拉登911可以咩?此系言論自由咩?系政見唔同咩?美國鬼,香港系暴動!何嚟政見唔同?

引用:
原帖由 raymansc 於 2019-10-9 10:17 PM 發表

問題系中國有唔同嘅規則, 你喺美國有言論自由, 中國有吾同你哋打交道嘅自由。

引用:

如果你要賺中國人嘅錢, 你就要一些敏感嘅事情收口, 因為一邊攞一邊彈, 呢個世界無咁著數....

唔睇nba睇返cba

引用:
原帖由 edvvin時代革命 於 2019-10-9 10:53 AM 發表

我不是中國籍的。其狗打把仔
咁滾出中國的地方,滾返你祖家滾滾滾滾滾

引用:

每個地方有佢地自己既游戲規則,你有選擇犯唔犯規既自由,但犯左規後有咩損失就唔好怨

引用:
原帖由 edvvin時代革命 於 2019-10-9 10:53 AM 發表

我不是中國籍的。其狗打把仔
係識打中文既鬼佬黑鬼阿差阿星嚟?
如係華裔華人既話,現實就係美國白鬼黑鬼眼中,咪一9樣都係佢地口中既Fucking chinese嚟

痴撚線,侮辱完人仲要人同你做生意呀?

引用:
原帖由 benzorhk 於 2019-10-9 10:37 發表

雖然東方之珠不肖,但在國人心中難道要降這麽多格和這個小美國籃球一爭榮寵?
不看美國,也可以看歐洲的,水平也挺高。
70年前的今天,中華民族任人宰割、備受欺凌的歷史自此一去不復返!列強只有兩條路,一是栽進來,二是滾回去!選哪條路也不是由他選的~

莫雷只用三天就把中國NBA大門關上了,肖華還給他加了把鎖/😂
英雄不問出處 作死不挑墳墓/🤣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]