[本港新聞評論] 修例風波:已拉閘上水站內出現蒙面人持疑似警用電筒及胡椒噴劑

修例風波:已拉閘上水站內出現蒙面人持疑似警用電筒及胡椒噴劑 E-mail 此主題給朋友

港鐵東鐵線上水站靠近連儂牆的大堂,昨晚(8日)11時左右,有路過市民目睹在已關閉的大堂內,有多名戴口罩或披上圍巾,疑是蒙...

香港人唔係咁撚蠢呀😑😑😑

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191009/mobile/bkn-20191009011027384-1009_00822_001.html

熱賣及精選
一段咁嘅短片, 就話便衣警察 破壞地鐵站, 冤枉 示威者😫😫

https://streamable.com/qrll0
究竟今時今日香港人, 係真痴定假傻!! 什麼黨鐵, 懲罰港鐵, 火燒地鐵站, 全部都是你自己親口講, 但過兩天 忘記得一乾二淨!! 你老母夠膽做就夠膽應! 做完就屈差佬!!! 呢啲咁嘅作風 真係唔配做香港人!!

引用:
原帖由 半夜肥沃的樓奴 於 2019-10-9 04:40 AM 發表

港鐵東鐵線上水站靠近連儂牆的大堂,昨晚(8日)11時左右,有路過市民目睹在已關閉的大堂內,有多名戴口罩或披上圍巾,疑是蒙...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191009/photo/bkn-20191009011027384-1009_00822_001_01b.jpg?20191009033323

香港人唔係咁撚蠢呀😑😑😑

新聞來源連結:

https: ...
信嗰啲香港人真的很蠢。

連登一早預言要扮"警察扮暴徒"㗎啦!

馬太福音 5:37 你們的話,是,就說是;不是,就說不是;若再多說,就是出於那惡者(或作:就是從惡裡出來的)。

啲暴徒警棍都有啦

馬太福音 5:37 你們的話,是,就說是;不是,就說不是;若再多說,就是出於那惡者(或作:就是從惡裡出來的)。
其實打爛嗰陣你好威㗎, 幫香港人出氣, 幫香港人 懲罰黨鐵, 你不是有大條道理的嗎!!! 你在幫香港人喎怕什麼!!! 如果而家照你咁講 警察破壞地鐵站冤枉你、 咁 即係多次破壞地鐵站都係警察、 你乜都冇做過、 咁樣你點樣懲罰港鐵、 點樣幫香港人出氣?😑😑😑 我自己講完都好似越嚟越唔合邏輯

辛苦晒,阿sir

其實留一兩個警察喺地鐵站裏面、 有乜嘢咁出奇呀、 真係唔驚你又入去搞破壞呀! 至於講粗口態度 對住你啲曱甴佛都有火啦、 唔滿意咪投訴警察囉

應該係暴徒扮警察入去破壞, 唔係警察扮暴徒, 文宣好狡滑, 又作文屈警察...

引用:
原帖由 旁人 於 2019-10-9 04:55 AM 發表

信嗰啲香港人真的很蠢。

連登一早預言要扮"警察扮暴徒"㗎啦!
留意番條片,成個車站完全落閘反銷住一班蒙面人喺入面。完全唔怕比人拉。
平時真正示威者永遠落半閘,隨時走佬。

但最緊要你唔好屈得就屈先得㗎、 喺度真係好撚激氣㗎、 如果真係有白痴仔相信屈得入、 等於香港勇武冇做過嘢一直係屋企打飛機、 三個月以來一直就係警察搞破壞 冤枉你、 你就乜嘢都冇做過、 如果真係咁你冇糧出㗎😑😑😑

回覆 引用 TOP

正常香港人唔蠢, 係果d黃色腦殘物體蠢咋 

不過講真 真係好撚多香港人信㗎🙃🙃

引用:
原帖由 查少爺 於 2019-10-9 05:05 AM 發表

正常香港人唔蠢, 係果d黃色腦殘物體蠢咋 
如果每樣嘢都係差佬去做嘅、 以後都唔使捐錢俾咩基金“ 根本都冇真香港人用暴力 、 全部都係警察做、 咁以後嗰啲 乜嘢籌款都唔使再捐錢了😑😑 全部犯法嘅都係林鄭叫人做嘅 或者共產黨自己做嘅😑😑 咁嗰個乜嘢612基金 啲錢攞嚟做咩呢

汽油彈又係警察、 破壞地鐵又係警察、 破壞360銀行美心又係警察😑 咁警察打人 被警察打嗰啲又係警察🤔🤔🤔 真係越諗越唔通🤭🤭

主題標籤 #港鐵
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。