• 瀏覽: 56,419
  • 回覆: 1,138
  • 追帖: 2
+103
發展左咁耐,你把仲搭黨鐵返工返學?搭黨鐵,死全家啦

有無破壞先

引用:
原帖由 半夜肥沃的樓奴 於 2019-10-9 04:40 AM 發表
港鐵東鐵線上水站靠近連儂牆的大堂,昨晚(8日)11時左右,有路過市民目睹在已關閉的大堂內,有多名戴口罩或披上圍巾,疑是蒙...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191009/photo/bkn-20191009011027384-1009_00822_001_01b.jpg?20191009033323

香港人唔係咁撚蠢呀😑😑😑

新聞來源連結:

https: ...
咪係, 警察有冇咁蠢帶住啲裝備話畀你聽佢係警察? 伸縮棍/強光電筒淘寶大把, 點分出係警用嘅?

曱甴都畀人影到扮速龍啦, 賊贓嫁禍呢啲嘢曱甴日日做, 都唔係新聞。

引用:
原帖由 旁人 於 2019-10-9 04:55 AM 發表

信嗰啲香港人真的很蠢。

連登一早預言要扮"警察扮暴徒"㗎啦!
啲智障重話中銀揾人破壞自己分行,因為已一早用黑膠袋包起啲器材

大家唔係諗住入去搞破壞,洗乜怕人地係警察呢?

講真普通市民真係越黎越冇反應只係適者生存繼續生活,好多都唔想知唔想理啦。如果唔做新聞點繼續煲熱件事

運動結束後,好多人坐完監都未必明白發生緊咩事。
建議緊急狀態實施十個鐘,由晚上八點至翌日六點,全部曱甴拉到告叛國罪,送交廣東省審理,包保無人出來鳩叫。

引用:
原帖由 旁人 於 2019-10-9 04:57 AM 發表
啲暴徒警棍都有啦
仲有警槍及胡椒噴霧。

就算是警察,咁佢有冇在破壞港鐡先。

引用:
原帖由 Kwok-kwok 於 2019-10-9 07:48 AM 發表
發展左咁耐,你把仲搭黨鐵返工返學?搭黨鐵,死全家啦
我今日搭港鐵返工見到幾個曱甴戴黑色口罩喎,又要死全家?

政治的黑暗及醜陋,只要得出的結果不會理咩過程!

講講下爆眼女都係警察

曱甴竄站入去扮臥底警察守住門口咪俾其他曱甴影住
依家警察咁得閒係站內咩?
片段有位曱甴攞住鐵桶走過,唔怕佢咁更加肯定自己友做show

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]