• 瀏覽: 16,656
  • 回覆: 119
  • 追帖: 1
+7
引用:
原帖由 omnia 於 2019-10-10 09:46 PM 發表

你真係做毛毛做到咁無原則都有。

我再講一次,人地美國老馮比你移民?謝Sir 咁愛國,做乜唔叫老婆仔女返大陸?
我再講一次,美國咁多政治審查,無資格再號稱自由開放既移民大國,非常可恥,美國同中共一樣審查,邊有資格話中國!

我再講一次,愛中國也可以愛美國,我自己就愛中國、日本、美國、泰國等十幾國,其實無矛盾,
有何問題,邊個話只可以愛一國?  唔好愛美反中就ok .

一個美國人愛美國,也愛英國、愛法國,有何不可?

有道理,阿sir愛祖國,也愛美國。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-10-10 09:53 PM 發表

我再講一次,美國咁多政治審查,無資格再號稱自由開放既移民大國,非常可恥,美國同中共一樣審查,邊有資格話中國!

我再講一次,愛中國也可以愛美國,我自己就愛中國、日本、美國、泰國等十幾國,其實無矛盾,

一個美國人愛美國,也愛英國、愛法國,有何不可? ...
美國幾時有號稱過係 “移民大國”?唔通 “自由開放” 就要乜嘢狗屎垃圾都接受?唔通你咁嘅款都要呀

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-10-10 09:53 PM 發表

一個美國人愛美國,也愛英國、愛法國,有何不可? ...
日日同人講出面有條八婆點樣想害你老母,點樣破壞你家庭。但依家又同人講可以愛自己老母,又愛埋出面條八婆。
除左精神分裂,我唔知可以點形容咁嘅人。

屌,你班黃絲L扯行星條旗,幫美國佬又擔又托都唔蘇你,你地嘅心態我明的。

你地擁戴嘅戴妖都有綠卡,點解又唔篤灰嘅?唔係要齊上齊落咩?

引用:
原帖由 coldkiller 於 2019-10-9 01:36 AM 發表
小鳳姐出場

坐咗咁L耐移民監先唔批,
快d多謝之鋒同 Solomon Yue 喇

港人6月以嚟,面對警方濫權濫暴甚至向學生心口開槍,都仍未能申張公義,更加多次目睹警方涉嫌縱容黑幫、 ...
哈哈

毒果食屎吧

黑警抵死 留返係香港做共狗啦

窮鬼地方

係咪真㗎?

引用:
原帖由 大口窮奇 於 2019-10-10 10:30 PM 發表

日日同人講出面有條八婆點樣想害你老母,點樣破壞你家庭。但依家又同人講可以愛自己老母,又愛埋出面條八婆。
除左精神分裂,我唔知可以點形容咁嘅人。 ...
錯晒,第一種,只愛中國,不愛其他國。第二種,愛中國多於其他國,第三種,愛中國也愛其他國,

以上三種愛國程度有分別,但都是愛國者!  謝Sir、佢老婆有鬧美國嗎?無,即是第三種人,無問題波,

漢奸,只有一種,反中亂港!

你同老婆搬去新居住,等於你只愛老婆,唔再愛你老豆老母嗎? 錯,你搬去新居,一樣可以愛老婆、愛老豆、愛老母!

引用:
原帖由 omnia 於 2019-10-10 10:22 PM 發表

美國幾時有號稱過係 “移民大國”?唔通 “自由開放” 就要乜嘢狗屎垃圾都接受?唔通你咁嘅款都要呀
美國唔係移民大國,點夠人口發展咁大地方呀,美國靠新移民發展是基本常識!
美國號稱「自由開放」的國土,以前大大歡迎新移民,現在多多政治審查,有咁多政治審查,就是向專制國家學習了!

「乜嘢狗屎垃圾都接受?」你呢句已經係干犯種族歧視,非常嚴重的道德錯誤,

如果美國是無種族歧視的國家,的確甚麼人種都應接受,這才是公平、公義、人人平等的價值觀!

可惜美國放棄公平、公義很多年了!

大灣區神探

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-10-11 09:57 PM 發表

美國唔係移民大國,點夠人口發展咁大地方呀,美國靠新移民發展是基本常識!
美國號稱「自由開放」的國土,以前大大歡迎新移民,現在多多政治審查,有咁多政治審查,就是向專制國家學習了!

「乜嘢狗屎垃圾都接受?」你呢句已經係干犯種族歧視,非常嚴重的道德錯誤,

如果美國是無種族歧視的國家,的確甚麼人種都應接受,這才是公平、公義、人人平等的價值觀!

可惜美國放棄 ...
人地從來無講過自己係 “移民大國”,地方大有乜問題?俄羅斯地方仲大,唔通又係 “移民大國”?

“狗屎垃圾” 又唔係人種,同種族歧視有咩關係?好似中國人裡面有好似何君堯呢種精英同埋謝 Sir 呢種狗屎垃圾,唔通佢地唔係一樣都係中國人?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]