• 瀏覽: 5,571
  • 回覆: 84
  • 追帖: 1
+6
最應該成立獨立調查委員會去查嘅就係這些院校。

香港啲大學專門培訓出高質素暴徒,簡直係香港之光吖

引用:
原帖由 crimsonandy 於 2019-10-8 10:53 PM 發表
反修例風波造成的社會撕裂蔓延至大專校園。理工大學專業及持續教育學院講師陳偉強今日(8日)在油麻地校舍授課時,數十名學生不

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20191008/photo/bkn-20191008222657223-1008_00822_001_01b.jpg?20191008224628

*非法禁錮喇…仆街

新聞來源連結:

h ...
阿陳文文話禁錮一分鐘都係禁錮,你仲比人圍5個鐘先報警?

刁,掟汽油彈、圍毆嘛!
自己學校又唔係咁呀?

誰人的政綱主張殺校,給你一票

引用:
原帖由 哈囉勇敢的羔羊 於 2019-10-8 11:16 PM 發表
誰人的政綱主張殺校,給你一票
校監,校長唔該出黎交代

成班踢出校

親自報警拉學生 唔使客氣 唔好縱容

引用:
原帖由 真。藍色世界 於 2019-10-8 11:01 PM 發表
理太校長和管理層,快去屎,禁錮是形事罪行,你們這些教棍是包庇,怪不得只生產暴徒。
要叫班暴民去搵校長投訴,叫佢交代政治立場同解釋點解講師唔道歉,要比校長同管理層係乜滋味

報料熱線有用啦,當日上堂全部有出席紀錄

引用:
原帖由 cll4793 於 2019-10-8 11:14 PM 發表

阿陳文文話禁錮一分鐘都係禁錮,你仲比人圍5個鐘先報警?
好似多次報警。學校唔比警察入去調查。香港真的完了

引用:
原帖由 Shibuyajp 於 2019-10-8 11:19 PM 發表

好似多次報警。學校唔比警察入去調查。香港真的完了
如果警方接報,學校冇權,警員亦唔會理會校方組繞唔比警員入內的。

如果個講師肥個學生老咪又比人圍要交代

下次蝦校長唔好報警

引用:
原帖由 真。藍色世界 於 2019-10-8 11:01 PM 發表
理太校長和管理層,快去屎,禁錮是形事罪行,你們這些教棍是包庇,怪不得只生產暴徒。
Agree

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]