• 瀏覽: 12,471
  • 回覆: 186
+15
反對修訂《逃犯條例》示威持續四個月,示威者的暴力不斷升級同時,港獨思潮也日漲。「光復香港 時代革命」成了這場運動口號,7月21日晚示威者圍堵中聯辦時塗污國徽,聲言要成立「臨時立法會」,被視為「港獨」升級行為,挑戰中央政府底線。近日有人發表《香港臨時政府宣言》,提出所有問責官員下台、解散立法會,由「香港臨時政府」管轄,直至普選行政長官及全部立法會議員,「臨時立法會」再次出現。上周五(4日)遍地開花示威中,都有三數個蒙面示威者在集結場合讀出宣言全文,但在同一晚,就有數百人在一個商場集體朗讀全文,事件引起關注。這份宣言是新一浪「港獨」行動?全國港澳研究會副會長劉兆佳認為,香港社會主流不會接受,連非建制派陣營都不會和應。民建聯立法會議員葛珮帆認為,數百人一同誦讀該份宣言是危險又不智,恐對爭取民主自由帶來巨大反效果。

臨時政府有最新重大財政措施宣佈

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/382768/數百人商場同讀-香港臨時政府宣言-葛珮帆-不智又無意義

附件

IMG-20191008-WA0008.jpg(102.65 KB)

無意義?人地曱甴作反立國啦,仲扮硬硬

就係社會太多呢d違心話,以為唔想得罪,先縱容出這批暴民!
葛珮帆,你呢個時候仲唔直斥其非,仲想等幾時?

馬鞍山國邊境範圍?
出入馬鞍山用乜嘢護照?
行政大樓喺邊?
用唔用東江水?

如果D 曱甴有響社交媒體公佈就正. 幾件現任已完可以 DQ, 下次報名選舉主任亦可以即刻拒絕.

附件

FK0852.png(43.59 KB)

呢一刻你地可能覺得好好笑, 但如果有朝一日成功左佢地都會係開國功臣

引用:
原帖由 nkt1234567 於 2019-10-8 03:29 PM 發表
呢一刻你地可能覺得好好笑, 但如果有朝一日成功左佢地都會係開國功臣
有乜可能唔笑

宣言一開始
要破舊立新,才有進步
臨時政府成立了
之後,臨時政府變成舊政府
所又會被推翻

另一項
臨時政府仍行駛特區政府時代法律
即係包括基本法,一個中國,香港屬於中國,一國兩制,香港特首由中央委任……

邊條柒頭寫D咁嘅宣言?
成班無腦L又跟住做……

又柒出國際……
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

擺明叛國,林鄭特首可以當睇唔到唔理?

幾時挖戰壕

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-10-8 03:20 PM 發表
馬鞍山國邊境範圍?
出入馬鞍山用乜嘢護照?
行政大樓喺邊?
用唔用東江水?
用什麼貨幣?

已成立了?😱

引用:
原帖由 36H 於 2019-10-8 03:16 PM 發表
反對修訂《逃犯條例》示威持續四個月,示威者的暴力不斷升級同時,港獨思潮也日漲。「光復香港 時代革命」成了這場運動口號,7月21日晚示威者圍堵中聯辦時塗污國徽,聲言要成立「臨時立法會」,被視為「港獨」升級行為,挑戰中央政府底線。近日有人發表《香港臨時政府宣言》,提出所有問責官員下台、解散立法會,由「香港臨時政府」管轄,直至普選行政長官及全部立法會議員,「臨時立法會」再次出現。上周五(4日)遍地開花示 ...
呢條傻HI仲未柒夠:
https://www.youtube.com/watch?v=N7Lksib-U14&list=PLt-pv8IXdf78iuCu-OzAt0hUics8jALtB&index=7

引用:
原帖由 三級警司 於 2019-10-8 03:49 PM 發表

用什麼貨幣?
樓主已引用,「暴幣」

玩埋D咁無聊嘅嘢?正—小學鷄!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]