• 瀏覽: 103,181
  • 回覆: 789
  • 追帖: 7
+92
引用:
原帖由 郵痴 於 2019-10-8 04:46 PM 發表

當大家赫然發現「麥當勞」係「中信資本」時候⋯沒有愛國情操;就冇啖好食。
老麥係中資!呢叫班曱甴以後食咩?

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2019-10-8 05:19 PM 發表

有咩証明系示威者有收入
示你老母威者咩,暴徒就暴徒啦

引用:
原帖由 tomymt 於 2019-10-8 05:23 PM 發表

佢地過唔到大海?
佢過大海做咩。香港人香港事

引用:
原帖由 ~廿廿~ 於 2019-10-8 02:44 PM 發表
特區政府下定決心,以《緊急法》方式訂立禁蒙面法,新法即時惹來強烈反彈,多區爆發激烈衝突,不少市民上街批評立法繞過立法會,侵害民權,非建制派議員聲討之餘,同時採取法律手段抗爭。在反對聲中,卻也有不少市民,暗暗認同政府以非常手段回復社會秩序,當中包括大小生意人。
https://cdn.hk01.com/di/media/im ... a52a8a626460ee40c5d ...
報應

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2019-10-8 17:19 發表

有咩証明系示威者有收入
同意所有事要講證據。
雙方任何推論, 也要有合理邏輯與理據, 要指控一定要證據。

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-10-8 03:28 PM 發表

要咁……
政府應該組織民間義工、恊助警察依法拘捕

結果得一個。比怡和收購埋伍3成幾股份

引用:
原帖由 秋鈺 於 2019-10-8 15:53 發表
最不民主就是泛民和黑衣黨, 他們打砸搶殺人又放火, 簡直就像當年的義和團, 罪大惡極, 應該判無期徒刑。

附件

index2.jpg(102.99 KB)

引用:
原帖由 不基活潑的牛牛 於 2019-10-8 05:17 PM 發表

用下腦啦 經常拉布 講乜都冇用啦 仲搞到開唔到會 仲怪人哋妖道 問題根本係你哋造成 仲喺懶正義 瞞騙廣大市民
泛民呃$,呃咗22年;依家人民覺醒啦,來屆要執包伏!!

呢班垃圾幾時死

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-10-8 04:14 PM 發表
惡搞美心,只能傷人於一時,事後美心會極速恢復。
相反香港中學生大學生這些暴徒主力,惡形惡相,粗言穢語,
齷齪不堪的形象將永載史冊,為世人所唾罵。
誰輸得最慘,將來自有公論。 ...
絕對正確,昨日路過商場,成班小朋友,少女多過男仔,响度叫口號,最離譜係叫(林鄭月娥,X好老母)叫得鬼咁HIGH,個個忘晒形.

引用:
原帖由 ~廿廿~ 於 2019-10-8 02:44 PM 發表
特區政府下定決心,以《緊急法》方式訂立禁蒙面法,新法即時惹來強烈反彈,多區爆發激烈衝突,不少市民上街批評立法繞過立法會,侵害民權,非建制派議員聲討之餘,同時採取法律手段抗爭。在反對聲中,卻也有不少市民,暗暗認同政府以非常手段回復社會秩序,當中包括大小生意人。
https://cdn.hk01.com/di/media/im ... a52a8a626460ee40c5d ...
住麥記道,陳南6,一定唔會執

引用:
原帖由 ngcaddy 於 2019-10-8 05:19 PM 發表

有咩証明系示威者有收入
之峰剛買貝沙灣

引用:
https://cdn.hk01.com/di/media/images/3326699/org/4a52a8a626460ee40c5d ...
東江水都系大陸,又不見乞兒人破壞輸水管,乞兒人屋企大把大陸野,又唔見班人掉曬D野出街,連頭盔早前都系大陸

引用:
原帖由 大陸狗返大陸 於 2019-10-8 05:25 PM 發表
結果得一個。比怡和收購埋伍3成幾股份
錯,剛剛相反,中共會逼牛奶放棄美心股權,轉讓俾國企~

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]