• 瀏覽: 103,070
  • 回覆: 789
  • 追帖: 7
+92
暴力升級實實在在應該怪政府不力,軟蛋高層同不問世事高官,無佢地嘅廢,香港唔會有今日

引用:
原帖由 loklok2013 於 2019-10-8 05:12 PM 發表
如果冇得搞事,

每月冇左幾萬~幾十萬收入

d暴徒當然激烈反對啦
有咩証明系示威者有收入

引用:
原帖由 ~廿廿~ 於 2019-10-8 02:44 PM 發表
特區政府下定決心,以《緊急法》方式訂立禁蒙面法,新法即時惹來強烈反彈,多區爆發激烈衝突,不少市民上街批評立法繞過立法會,侵害民權,非建制派議員聲討之餘,同時採取法律手段抗爭。在反對聲中,卻也有不少市民,暗暗認同政府以非常手段回復社會秩序,當中包括大小生意人。
https://cdn.hk01.com/di/media/im ... a52a8a626460ee40c5d ...
喺香港未有立法局已經有法律! 所以你唔可以話曉個立法局! 就係非法! 一班食碗面反碗底嘅人!

美心為香港市民提供優質服務咁多年 如今受到如此破壞 公平嗎?

已經好多人混入影相同舉報

引用:
原帖由 kkl6226 於 2019-10-8 05:18 PM 發表

拆哂個香港佢囉。重有軍營呀。拆埋佢嘛。搞啲唔搞啲有能用呀?
有本事你慌佢哋唔會呀  軍營 畀人舉個牌 講聲後果自負 已經走唔切啦

我覺得, 

美心比人搞, 有間公司最HAPPY, 

呢間公司最近賣餅賣得好差, 

眼見美心賣得好, 眼紅佢

引用:
原帖由 az222 於 2019-10-8 05:14 PM 發表

但,最自由既係佢地喎。
自由鬧人,自由打人,自由行馬路,自由起地磚,自由掟磚頭,自由放火,自由塗鴉,自由破壞任可事物,自由搗塞交通,自由吾比商人做生意...好多好多自由。 ...
真真正正 蠶食 社會資源!

我會多啲去美心吃飯, 多啲去美心和東海堂買麵包, 儘我所能去幫助這良心企業。不要怕, 美心, 我們支持你!

引用:
原帖由 rice_bin 於 2019-10-8 05:19 PM 發表
暴力升級實實在在應該怪政府不力,軟蛋高層同不問世事高官,無佢地嘅廢,香港唔會有今日
絕對認同 曾x權同今次嘅政府 完全無能

林鄭政府又是望天打卦。

引用:
原帖由 一人在途上 於 2019-10-8 05:16 PM 發表
個班泛民及民主派死左去邊
下屈無得撈,仲出嚟咩??

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2019-10-8 04:33 PM 發表
點解唔攪賭王家族
佢地過唔到大海?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 ngcaddy 於 2019-10-8 05:19 PM 發表

有咩証明系示威者有收入
去尖沙咀佛諾士臺 睇下收收風喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]