• 瀏覽: 403,567
  • 回覆: 7,098
  • 追帖: 20
+281
引用:
原帖由 E4YQ 於 2019-10-8 13:48 發表
林鄭怕呢樣怕果樣, 警察真係比佢害死. 
日日夜夜剩係比驅散, 物鐵打都死喇.
林鄭話佢只剩下三萬警隊…
攪唔掂

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-10-8 01:51 PM 發表

藩鎮割據必定流血收場。
槍斃幾位大快人心!

引用:
原帖由 @海東青 於 2019-10-8 01:54 PM 發表

林鄭話佢只剩下三萬警隊…
攪唔掂
佢最叻厚顏無恥!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-10-8 01:45 PM 發表

從中央高調請香港警隊係國慶表揚,已知中央好重視香港警隊,目的是什麼呢!?除左俾香港班司法界睇之外,仲係要俾林鄭睇,等佢唔敢亂黎,睇睇呢幾日既暴亂同今朝佢講既野,你真係仲可以麻目咁支持佢!?我就真係做唔到了! ...
中央同樣話支持林鄭,特首一日未落台,我地都要信任特首同警隊,這不是盲撐,而係相信中央。
政府和警察是唇亡齒寒,消滅了警隊香港玩完,政府玩完警隊無目標去守護,都係玩完

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-10-8 02:18 PM 發表

中央同樣話支持林鄭,特首一日未落台,我地都要信任特首同警隊,這不是盲撐,而係相信中央。
政府和警察是唇亡齒寒,消滅了警隊香港玩完,政府玩完警隊無目標去守護,都係玩完 ...
林鄭知道唇亡齒寒既道理就好,最怕佢表面支持暗裡出賣,所以中央一定要高調支持警隊,等林鄭唔可以做出賣警隊既事!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-10-8 02:22 PM 發表

林鄭知道唇亡齒寒既道理就好,最怕佢表面支持暗裡出賣!
都係果句,你相信中央既話,咁中央支持特首同警隊,我地自然都支持啦
明既係咁,暗既可以有無限可能性,政治既黑暗係可以無底線,我地睇到就話可以分析,睇唔到就信中央,可必自尋煩惱呢!

我亦懷疑林鄭係鬼, 一係就係堅廢, 完全不作為

引用:
原帖由 skinbanana 於 2019-10-8 01:24 PM 發表

Donald trump好似講過
佢唔會喺受威脅嘅情況底下返回談判桌
佢乜都講得出, 佢講得最多係中國好想重返談判桌, 聽到習大大都唔想回應佢

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-10-8 14:18 發表

政府和警察是唇亡齒寒,消滅了警隊香港玩完,政府玩完警隊無目標去守護,都係玩完 ...
香港玩完即係黃人死期到,冇咩唔好,最緊要快

引用:
原帖由 whc4106 於 2019-10-8 02:28 PM 發表

都係果句,你相信中央既話,咁中央支持特首同警隊,我地自然都支持啦
明既係咁,暗既可以有無限可能性,政治既黑暗係可以無底線,我地睇到就話可以分析,睇唔到就信中央,可必自尋煩惱呢! ...
林鄭做到啲令我支持佢既事,我自然會支持佢,所以我從來冇煩惱!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-10-8 11:37 AM 發表

我懷疑林鄭係泛民既人,所以23條佢係一定唔會立法!
好多人因為這場修例風波而覺得她是深黃, 但我只覺得她是被民陣二百幻的大話嚇倒, 沒有政治智慧 而令她進退失據罷了。

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2019-10-8 02:29 PM 發表
我亦懷疑林鄭係鬼, 一係就係堅廢, 完全不作為
我覺得佢係真廢既機會大啲!

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-10-8 11:29 AM 發表

攞李光耀同林鄭比真係太抬舉佢!
咁又係, 李光耀的經歷非比尋常, 非一般香港高官所能經得起

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-10-8 14:40 發表

我覺得佢係真廢既機會大啲!
由八月中中央記招後,林鄭應該冇實權處理。而家就怕佢拖跨警隊!

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-10-8 02:39 PM 發表

好多人因為這場修例風波而覺得她是深黃, 但我只覺得她是被民陣二百幻的大話嚇倒, 沒有政治智慧 而令她進退失據罷了。
二百萬一睇就知假,不過就算係二百萬,都唔使驚到幾個月失蹤,佢既能力,真係唔足以平定今次暴亂!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]