• 瀏覽: 403,970
  • 回覆: 7,098
  • 追帖: 20
+281
引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-2-14 05:40 PM 發表
日本心齋橋。

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2020-2-14 04:47 PM 發表

好多人因為政治立場而變得盲撐及缺乏理性分析。中國在改革開放後……很多方面都有明顯的進步,這是客觀事實……成績獲得大家肯定的。

我絶對相信中央領導層的政策都是為國家及香港的將來好,但畢竟國內地方官僚陋習文化還是很嚴重,為了自己的政績經常報喜不報憂、欺上瞞下 時有發生,大陸有句話"政令不出中南海""上有政策下有對策"。湖北省正副委書 ...
中央咁做個人覺得係想傷港重新上路,傷港(前路難行)

引用:
原帖由 LouisaYiu 於 2020-2-14 03:56 PM 發表
河童212口罩事件,見膠登班曱甴提都唔敢提,可能唖子食黃蓮中🥳
罷時呃錢

引用:
原帖由 supremeabc 於 2020-2-14 03:04 PM 發表
其實有啲野屈在心裡,但只有在樓主帖盡情講 ! 就係中共並唔係我地想像中英明神武 ! 仲要行老正甚至對好多野都睇得好普通而後來釀成大禍 ! 相反黃人和美國就用盡卑鄙招數去搞局和愚弄市民,再加上癈政府唔知係暗黃定係交功課唔盡心盡力結果就變成越做越錯 ! 今次疫禍我相信係美國又一傑作 ! 有人講話入美國數但亦有可能係自己種的禍患,唔正視問題唔會有進步 ! 我的睇法係如果係自己國家種出來的禍患就仲衰 !  ...
寧為玉碎,不作瓦全
認輸全世界中國人都玩完
一定要斗到底

引用:
原帖由 上環 於 2020-2-14 10:49 AM 發表

錯,真係有人買,我只可以講香港人D錢真係好撚易執,一聽到有乜風吹草動,個撚個都驚撚死執輸,唔撚怪得香港咁柒多騙徒,只睇睇痴瘋賣口罩就賺撚到笑,D黃懵撚比人扣幾次錢都重話好,呢D就係香港未來主人翁,成碌撚咁 ...
白痴無極限

引用:
原帖由 黃金38 於 2020-2-15 01:32 PM 發表

管六十多萬人囗,和七百多萬人口好難相比,同養小朋友一樣,一金二銀3⃣️銅的原理一樣。
恕我不能認同。不能以香港人口數字較多作為施政無能的藉口,當然人口多需要的資源亦較多,但成功管治不只是派錢及討好市民,而是政府的危機處理能力、應變能力,執行能力、政策是否深思熟慮……等。
兩個政府的能力……只從肺炎疫情處理便可看到高低。澳門政府從頭到尾都是主動積極去處理,而香港政府就是被動反應慢,不鬧不做,進退失據,永遠都是慢半拍……被反對派帶住嚟走。

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-2-15 01:49 PM 發表

睇完昨天抗疫派福利
我真係笑到停唔到口
話說有朋友同我打睹
話港府會全民派錢
我睹唔會,睹一餐200元內
嘅,睇來又係追番餐飯嘅時候
...
從林鄭放寬800萬9成按揭話幫助年青人置業……那天開始,我已對此人的施政能力起了懷疑,直到現在我只可以話……佢唔係無能,就係暗黃。

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-2-15 13:52 發表

你朋友無得救了
我知😪

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-2-15 13:56 發表

中央咁做個人覺得係想傷港重新上路,傷港(前路難行)
重傷6成的人,點再重新上路?
除非國安法或23條幫助,否則傷港軟弱無力行唔到。

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-2-15 04:02 PM 發表

連王毅都係國際傳媒前鬧香港班反賊係漢奸,中央今次可能真係想玩大佢。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2020-2-15 16:34 發表

連王毅都係國際傳媒前鬧香港班反賊係漢奸,中央今次可能真係想玩大佢。
希望係,拜託唔好令香港40%的藍人失望。

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-10-8 11:09 發表
已經持續了五個多月的暴亂讓人身心皆疲,希望所有反暴亂的人都能加油,打勝這場仗。

曾經,在其它的帖吹水,但待得久了,發覺他們的帖原來也是一言堂,只許讚賞政府讚賞林鄭讚賞警隊,但凡反對以上三者,都會一律被圍插,更甚者會被黑名單趕走。
事實上本人只想找一處可以讓人自由發言,不限讚貶的天地,可是終究無法找到,唯有借此地方自辟天地,希望除自己之外,但凡在此段艱難時期,希望儘情發泄的,也可有個暢所欲言的地方 ...
原PO呢文章耐丫,效果仲咁好

引用:
原帖由 hkc9 於 2020-2-15 04:02 PM 發表

前路難行,還需行

醫管局到底想點,現在只有56宗確疹個案,未係社區大爆發,但非緊急服務已經半停止,如果真的社區大爆發,香港醫療系統豈不是會癱瘓

引用:
原帖由 edenfovwin 於 2020-2-15 16:52 發表

前路難行,還需行
爬……

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]