• 瀏覽: 3,936
  • 回覆: 63
+8
港鐵今日有13個車站仍然關閉,馬鞍山綫受影響的車站較多,全綫9個車站有5個關閉。馬鞍山站兩個連接商場的出入口都受破壞,一個捲閘被噴字,有消防喉懷疑曾經被啟動。 在馬鞍山市中心巴士總站,早上過海的巴士線人流正常,但前往沙田、大圍和大埔等的巴士和小巴線則大排長龍。 有中六學生表示,已等了超過半小時,仍然...

馬鞍山站被破壞其實唔算嚴重,只不過是所有入閘機爛晒之麻。

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1484883-20191008.htm

附件

2FCD69E0-C7FE-4C2E-8492-695EBAB5025E.jpeg(356.26 KB)

88A61844-9434-4098-AFF5-CEE8A2B81D11.jpeg(199.56 KB)

638FE4BF-C9FA-4192-8D14-7C91EFFDE9F9.jpeg(138.52 KB)

抵撚死啊,幫曱甴暴徒破壞地鐵咁過癮??

那有人咁撚戇尻,破壞自己間屋

所以話D市民弱智架

就算馬鞍山唔嚴重
架車唔駛經第二個站架?

質疑港鐵就大大聲
反而無膽吊D曱甴破壞

鐵路某個位置有事
己經全線開不到

引用:
原帖由 onnam 於 2019-10-8 10:30 AM 發表
港鐵今日有13個車站仍然關閉,馬鞍山綫受影響的車站較多,全綫9個車站有5個關閉。馬鞍山站兩個連接商場的出入口都受破壞,一個捲閘被噴字,有消防喉懷疑曾經被啟動。 在馬鞍山市中心巴士總站,早上過海的巴士線人流正常,但前往沙田、大圍和大埔等的巴士和小巴線則大排長龍。 有中六學生表示,已等了超過半小時,仍然...

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_14848 ...
睇埋其他就知啦,破壞嚴重。港鐵應該停開直到佢地唔再破壞,通宵整完,一日唔夠又破壞。咁多市民支持佢地,地鐵停駛應該冇影響嘅

5開米5開囉,有咩問題

如果香港電台被私了
大家有乜感覺

俾暴徒打到入ICU
竟然唔去責怪暴徒
而係質疑受害人

唔好坐囉,行路返工身體好

支持黃屍重災區附近港鐵站無限期停駛,直至無破壞行動為止。

引用:
原帖由 bigmouth2006 於 2019-10-8 10:38 發表
所以話D市民弱智架

就算馬鞍山唔嚴重
架車唔駛經第二個站架?

質疑港鐵就大大聲
反而無膽吊D曱甴破壞
馬鞍山商場內有暴力曱甴橫行,美心MX, 美心西餅、Starbucks、東海堂、Miniso、中原、Cha Long、中銀、丼丼屋、元氣、優品360、香港地餐廳全部都被破壞,商場保安坐視不理,又唔比警察入內拉曱甴,馬鞍山站重開只會再受破壞。

主題標籤 #港鐵
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]