• 瀏覽: 30,951
  • 回覆: 365
+40
引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-10-8 08:48 AM 發表
將軍澳站應停使三個月等班“街坊”繼續支持班曱甴
多謝d朱閪,今日易左搭地鐵

引用:
原帖由 tommylok113 於 2019-10-8 09:01 AM 發表
港鐵壟斷了香港交通,致令很多交通工具要繞道而設, 現問題出現了,運輸署是否要正視此事件?
你覺得地底有位起三條鐵路競爭咩?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 宇宙可愛的採購 於 2019-10-8 09:23 AM 發表

個個有私家車又有和你拆接載出入以後吾使搭黨鐵餓死它。
紅綠燈都比佢地破壞晒,你夠擔揸私家車出街?

我見班友,又支持暴徒,又鬧港鐵無服務,真係輪姦完人仲笑人無衫著,香港道德淪亡。

引用:
原帖由 anson-qt 於 2019-10-8 08:46 AM 發表
住馬鐵錢街坊最陰公,9個站廢左6個,今日馬鞍山出市區塞爆
馬鞍山唔係成立左臨時政府咩班新香港人去其他區有無簽證架,始終都叫出國旅行嘛。

引用:
原帖由 聖公會 於 2019-10-8 09:01 AM 發表

可能日日的士
日日的士都唔掂啦,得兩線隧道仔出,一就出秀茂坪,佢地真係戅乜乜,港島線大量黃人都唔會搞自己交通,我除左話智力問題都唔知講咩好

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-10-8 08:48 AM 發表
將軍澳站應停使三個月等班“街坊”繼續支持班曱甴
今早見到啲口罩自由西排隊等巴士,真心涼,我就慢慢跑步食好西

引用:
原帖由 lg4163b 於 2019-10-8 09:31 AM 發表

可惜啲曱甴懵盛盛
成為政棍嘅用完即棄工具

搞社會運動,
但另一面搗毀公共設施?
令全民交通大混亂,
呢個係乜嘢玩法?

況且,以香港冗官作風!
完全唔痕唔痛!

呢啲懲罰市民嘅行為真係可一不可再
...
正如一邊叫打倒中共,一邊又歧視本該敵愾同仇的國內人,
一邊叫追求民主真普選,一邊又燒不同意見的政黨辦事處,
一邊叫反抗專制,一邊容不下持不同意見的市民大眾,
一邊叫自由,一邊你又不能過他們封的路,或駁他們的咀,
一邊叫不能放要人喊的催淚彈,一邊又掟要人命的燃燒彈,
一邊叫差人知法犯法,一邊又去爆銀行商鋪,
簡直精神錯亂

。笑了,當區居民會無私地繼續支持曱甴,泛民開心建制慘了
將軍澳路面交通擠塞 有學生等近半小時仍未能上巴士
2019-10-08 HKT 09:
由於交通燈被破壞,將軍澳路面交通情況混亂。(鄭梓峰攝)
港鐵今天重開大部分車站,但13個車站仍然關閉,包括將軍澳綫的寶琳站、坑口站和將軍澳站。

早上約7時,已有市民在將軍澳交通交匯處等車,不少巴士到站時已滿客,乘客需要等數架巴士才能上車。在寶琳上學的曾同學等了超過20分鐘仍未能上車,她說路面擠塞,如果再等不到巴士,會考慮步行回校。

亦有部分市民在將軍澳站外等候港鐵提供的接駁巴士到調景嶺站轉乘港鐵。在太子上學的陳同學,提早半小時起床準備,她表示一定不可能準時,但校方早前亦通知學生,會對學生遲到作彈性處理。

辛苦晒港鐵嘅維修、清潔員工,感謝佢哋撐起香港的鐵路網,可悲嘅係曱甴仍以癱瘓鐵路為目標,沒完沒了!

引用:
原帖由 yougoigo 於 2019-10-8 09:48 AM 發表

今早見到啲口罩自由西排隊等巴士,真心涼,我就慢慢跑步食好西
好多要返工既無腦黑衣愛自殘,要自己受苦。林鄭在家中看電視大笑中

建制派見到最開心,區選臨近起碼令部份中間市民對黑衣泛民反感

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]