• 瀏覽: 30,959
  • 回覆: 365
+40
引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-10-8 09:08 AM 發表

睇下訪問嘅“街坊”全無指責班曱甴只話以前地鐵破壞完第日就開返現在封三日都未搞掂
咁多月了,你還學不懂?你仲敢對住鏡頭閙甴曱?唔怕被起底私了?依家香港正受到滅聲威脇,無言論自由,慘過被共慘當黨統治

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-10-8 08:28 AM 發表
https://d2e7nuz2r6mjca.cloudfront.net/2019/10/1570330207_HD-1280w.jpg

港鐵表示,今天重開大部份車站,但仍有13個車站關閉,列車不停該13個車站。同時,列車服務將提早於今晚8時結束。

關閉車站如下 :

觀塘綫 : 觀塘站、(旺角站)、黃埔站

荃灣綫:(旺角站)

將軍澳綫 : 將軍 ...
整乜鬼正常一日,夜晚又破壞,

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-10-8 08:48 AM 發表
將軍澳站應停使三個月等班“街坊”繼續支持班曱甴
個個有私家車又有和你拆接載出入以後吾使搭黨鐵餓死它。

咁應該要畫分邊區戇鳩仔多

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-10-8 08:28 AM 發表
港鐵表示,今天重開大部份車站,但仍有13個車站關閉,列車不停該13個車站。同時,列車服務將提早於今晚8時結束。
關閉車站如下 :
強烈建議: 港鐵派人(或找保安公司)駐守。配備低殺傷力武器: 散彈槍或海綿彈。

還有,小心沙中線通車第一晚就被曱甴破壞呀!
辛辛苦苦,花了大量金錢和工人和工程人員的血汗,才建成的沙中線,可以輕易地被曱甴破壞。

港鐵是我們香港的核心利益之一,絕對不可以受侵犯!

高危目標: 顯徑站

引用:
原帖由 井底濃濃的隊長 於 2019-10-8 08:50 AM 發表
幾時先有反暴力遊行呀,要比佢地知反對佢地的都有一大班人。
甘環境流血收場吾搞好過搞。

引用:
原帖由 tommylok113 於 2019-10-8 09:01 AM 發表
港鐵壟斷了香港交通,致令很多交通工具要繞道而設, 現問題出現了,運輸署是否要正視此事件?
你個腦生响邊?

引用:
原帖由 tommylok113 於 2019-10-8 09:01 AM 發表
港鐵壟斷了香港交通,致令很多交通工具要繞道而設, 現問題出現了,運輸署是否要正視此事件?
你快d搭的士去驗下個腦係咪有事
全世界發達城市都有鐵路,咁講即係全世界鐵路都壟斷?
我喺大埔坐火車出沙田唔洗三個字,車費只係幾蚊,但如果揸車可能塞車,傻既都會搭港鐵啦

引用:
原帖由 contempt 於 2019-10-8 08:51 AM 發表
打爆港鐵,只不過是從利潤管制中抽取九牛一毛,還不是市民埋單?
冇交通,坐的不是中共元首,更不是高官林鄭,
現在懲罰的,是普羅大眾,還是權貴? ...
可惜啲曱甴懵盛盛
成為政棍嘅用完即棄工具

搞社會運動,
但另一面搗毀公共設施?
令全民交通大混亂,
呢個係乜嘢玩法?

況且,以香港冗官作風!
完全唔痕唔痛!

呢啲懲罰市民嘅行為真係可一不可再

引用:
原帖由 清晨活潑的美人 於 2019-10-8 09:02 AM 發表

班“街坊”話會諒解班曱甴小小唔方便無問題嘅
我就好黑心,曱甴係做麻煩就去撚到盡,打爛哂地鐵都作用唔大 ,去攻擊埋發電站供水設施油站,到時就真正攬炒,全香港港燦一齊食,我唔介意的

多謝暴徒啦,破壞有乜意思?

引用:
原帖由 tuenmunchan2000 於 2019-10-8 09:27 AM 發表

你個腦生响邊?
佢果個唔係人腦,係豬腦

引用:
原帖由 tuenmunchan2000 於 2019-10-8 09:27 AM 發表

你個腦生响邊?
同意,有d人唔用腦,為了減少污染及道路擠塞,各國都用集體運輸,香港咁細,唔通仲放多D巴士,小巴,的士在道路上?咁咪塞死同滿街黑氣?

引用:

關閉車站如下 :

夜晚咪又破壞過.全線停一星期好過啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]