• 瀏覽: 22,061
  • 回覆: 6
+15
警方傍晚在灣仔清場,帶走多人,包括一名帶有頭盔的女童。她被多名警員包圍,情緒激動,一度哭泣,其後被帶上警車。

頭盔口罩都齊全
一失足成千古恨

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1484666-20191006.htm

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2019-10-7 10:50 發表

佢D gear 邊個提供?唔平㗎!一個小女孩那有咁多錢去買貴裝備?D仆街政棍開始無恥到用娃娃兵!
唔洗錢的,暴動現場有提供,或者Telegram有link到google doc申請免費,有人送上門的。
3M面具,過濾罐,防割手袖,眼鏡,都是免費的。
所以這次暴動,每個勇武的,防具用一次丟,就是幾千一次。唔丟怕被拉。所以後面支持的財力非常厲害。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 cll4793 於 2019-10-7 13:16 發表

幕後班含家產精到甩辮,佢地開聲支持暴徒但系自己唔會去飛磚掟石掟汽油彈,佢地帶罩示威,立法後即刻除罩,佢地係永遠唔會直接觸犯法律嘅,只要冇當場斷正,香港嘅法官係刑不及犯民狗賊的。 ...
Dennis Ho之類,戴gear口罩影相post,都唔知有無遊行。怕被拉。另外張達明有出來嗎?

引用:
原帖由 firehung2003 於 2019-10-8 00:15 發表

你班簡 體大陸,知皮香港咩事,你定係香港公安呀
我系香討,早你幾年啊,七頭。
我用簡體字是我的自由。
Or you prefer to debate with me in English? You fuck head!

引用:
原帖由 firehung2003 於 2019-10-8 00:20 發表

fuck你屎怱,早幾年黎到香港呀,是非不分閪人

If accusing me of being a mainlander is the only way to feel your self-worth, you do live in a sorry state, jackass.

引用:
原帖由 firehung2003 於 2019-10-8 00:27 發表

你識條撚咩,扮咩野,搵第二個幫你打英文呀,我用香港中文架,你識條鐵打咩
傻仔,兩文三語,你識幾多啊,井低蛙!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]