• 瀏覽: 701
  • 回覆: 13
今天是《禁止蒙面規例》生效的第二日,大批市民響應網上號召,用不同方式蒙面參與遊行,並要求包括解散警隊等六大訴求。他們經過金鐘後,部分遊行人士往灣仔方向前進,亦有示威者在夏慤道對開設置路障。 大批參與的市民到達原訂終點中環遮打道後,沿夏慤道折返金鐘方向,有示威者將擺放在金鐘道的水馬,搬到樂禮街,並架設...

增多一個訴求:要求解散警隊。
係要求內地公安到香港執法?

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1484578-20191006.htm

唔係咁幫林鄭手,再沖擊垃圾會,等佢再裝修多一次2020年才可以開會。所有法例不能法國大餐。d廢人耳猿更加廢到無輪!

引用:
原帖由 erectdick 於 2019-10-6 04:12 PM 發表
唔係咁幫林鄭手,再沖擊垃圾會,等佢再裝修多一次2020年才可以開會。所有法例不能法國大餐。d廢人耳猿更加廢到無輪!
支持今晚就燒,做議員真係爽,一個月20幾萬,乜春都唔系做,民主D出來喊兩句口號,建制D去下內地旅遊下,又一個月到尾發工資

點解今次三百萬龍頭咁快行完仲可以折返?

引用:
原帖由 出入小小主題 於 2019-10-6 04:20 PM 發表

「票選民主制度」係山埃劇毒
台灣就係樣板,因爲錯誤政策,造成20幾年來兩個黨得個吵,涉及需要政策的規劃完全停滯。

引用:
原帖由 petershiu1212 於 2019-10-6 04:26 PM 發表
北京閲兵約十萬群衆遊行

呢班仆街真係悶
次次都一樣
死Q晒都唔使可憐
仲6大訴求??
返去同你阿媽講囉
精神病快啲死去睇醫生

又係堵路
夜D設埋road-block收買路錢...

引用:
原帖由 petershiu1212 於 2019-10-6 04:26 PM 發表
係囉,我都唔明泛民明明話越嚟越多市民上街,但由十月一號睇到依家,明明只係懵面暴徒無減少,但真正遊行嘅就越嚟越少

引用:
原帖由 ntworks 於 2019-10-6 04:07 PM 發表
今天是《禁止蒙面規例》生效的第二日,大批市民響應網上號召,用不同方式蒙面參與遊行,並要求包括解散警隊等六大訴求。他們經過金鐘後,部分遊行人士往灣仔方向前進,亦有示威者在夏慤道對開設置路障。 大批參與的市民到達原訂終點中環遮打道後,沿夏慤道折返金鐘方向,有示威者將擺放在金鐘道的水馬,搬到樂禮街,並架設...

增多一個訴求:要求解散警隊。
係要求內地公安到香港執法?

新聞來源連結:
https: ...
睇直播好鬼好笑

班友扮勁咁蒙面出去挑機,扮和平遊行,點知一聽到警察泥啦~就雞飛狗走

要威又怕死,返屋企訓啦on9仔

次次都佔領馬路, 你唔煩, 我都厭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]