• 瀏覽: 943,619
  • 回覆: 7,397
  • 追帖: 267
+678
天南地北再三吹水篇就在國慶節凌晨關帖了,本來就不想再代班了,不代班的其中一個理由其實係有點 dry,有點迷網,甚至係有點捉不清形勢。自從停貼消息一出,眾多帖友都十分有意見,既然如此,個人就再開一帖,方便大家各舒己見,也可在這混亂世代有多一個聚腳點,好使真正愛國愛國聲音有多一個空間吧!

本帖定名為“無限吹水篇 — 中美爭霸,香港圍城”,正好就是反影本篇是不限主題但又以香港現在所面對的問題作為立帖主線,因此本帖將繼續前帖精神,主力集中香港局面,但又歡迎各帖友暢談各種生活感受,個人亦會繼續將各個名家,其中包括跳蚤、熊貓、旗揚……等有價值貼文轉貼分享,至于個人則會儘可能每日發文,分享時政,正式開帖,希望大家支持。

正直國慶日開帖,也在這里和大家講聲國慶節快樂!並祝願祖國風調雨順,國泰民安!

菩提本無樹 明鏡亦非台
本來無一物 何處惹塵埃
報到,恭喜馬兄新店開張

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-10-1 07:00 AM 發表
報到,恭喜馬兄新店開張

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-1 06:56 AM 發表
天南地北再三吹水篇就在國慶節凌晨關帖了,本來就不想再代班了,不代班的其中一個理由其實係有點 dry,有點迷網,甚至係有點捉不清形勢。自從停貼消息一出,眾多帖友都十分有意見,既然如此,個人就再開一帖,方便大家各舒己見,也可在這混亂世代有多一個聚腳點,好使真正愛國愛國聲音有多一個空間吧!

本帖定名為“無限吹水篇 — 中美爭霸,香港圍城”,正好就是反影本篇是不限主題 ...
報到!馬兄國慶節樂!!

報到,支持。

附件

70.jpg(61.8 KB)

支持,各位加油,國慶快樂

支持馬兄,大家國慶快樂

祝你生日快樂!

附件

China.jpg(10.74 KB)

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-1 06:56 發表

本帖定名為“無限吹水篇 — 中美爭霸,香港圍城”,正好就是反影本篇是不限主題 ...
國慶節快樂!
要來的讓他來吧!希望今天可以把暴徒清袋。

又係一稿兩投

講番有關秘密多咗駐軍及今日十一少少預測:

1.由早上8點起應該已有少量衝擊事件係國慶升旗及酒會場外發生。

2. 下午暴動一定激烈,民陣班仆街將遊行交咗比李呃人帶領,即係成班後生嘅會早早準備帶人去搗亂。

3. 暴力暴徒加僱傭兵一定出現,人數一定不少於1000人。曱甴暴徒又會有幾千,即係明天總動員去暴亂嘅可以多達4000-5000暴徒。

4. 絕對相暴徒大量用火,並且會於各區行動,放火燒商埸及地鐵站,並準備大量汽油彈。另外有師兄話收到料暴徒有「新武器」,我估計新武器數量不多,主要集中比最暴力嘅暴徒用,即係會有大約有500個暴徒有新武器。

5. 如果真係有蠢曱甴去深圳搞事,但人數唔會多,最多20至30隻曱甴,阿爺真係多謝佢地。

6.  警隊,可能係3個月以來最無綁手綁腳嘅一日,如果夠打,即係唔需要「阿爺嘅額外大手筆」拉班暴徒啦。如果警方唔夠打,即係會有機會香港閱兵嘞。

7. 如果秘密增兵是事實,無論出唔出現到都好,咁就證明林鄭唔係鬼之餘,之前所做嘅都可能係阿爺劇本需要而做。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-1 06:56 AM 發表

支持馬兄

支持馬兄,大家國慶快樂祝願國家更強大富裕

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-10-1 07:20 AM 發表
又係一稿兩投

講番有關秘密多咗駐軍及今日十一少少預測:

1.由早上8點起應該已有少量衝擊事件係國慶升旗及酒會場外發生。

2. 下午暴動一定激烈,民陣班仆街將遊行交咗比李呃人帶領,即係成班後生嘅會早早準備帶人去搗亂。

3. 暴力暴徒加僱傭兵一定出現,人數一定不少於1000人。曱甴暴徒又會有幾千,即係明天總動員去暴亂嘅可以多達400 ...
今日北京國慶席上有一個重要焦點就係光頭佬警長。正如我講,香港警隊已被中央收編,光頭佬係北京受到國賓式招待,全程有中央台記者跟訪,正正就是國家對警隊的支持,也就是告訴警隊,你放手做吧,萬大事有國家在後面。
這里要一提,光頭佬警長的國家禮遇,香港新聞界基本上是全滅聲的,這反影香港新聞界,不是深黃,就是淺黃,可來新聞專業,不就是一群支持暴亂,意圖扶洋滅中的賣國賊而己!

支持馬兄 祝大家國慶節快樂 希望香港有更好明天

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]