• 瀏覽: 898,591
  • 回覆: 11
  • 追帖: 270
支持馬兄開新帖!祝阿爺生日快樂,國運昌隆,中國人民富足快樂!

回覆 引用 TOP

相中準備燒俾呢位先人生前應該係釣友

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 zamora 於 2019-10-8 11:22 PM 發表

响隔離post借嚟, 振奮人心, 警隊屯門兆康苑站大破曱甴road block, 前後捉咗29隻....勁呀!!

https://youtu.be/3Xvz5iZ6jO8
呢班福街曱甴真係無法無天!佢哋憑咩set road block扮執法者?
警隊good job!👍🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-10-24 06:28 PM 發表

哈哈!討論下啫,閣下認為冇咪冇囉,又何需口出惡言呢?莫非真係俾我不幸言中?
師兄,有人達克效應發作啫

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2019-10-24 06:31 PM 發表

咁都算口惡言,閣下真係玻璃心。  
馬兄個帖一向各位師兄討論氣氛都非常良好,大家縱然偶有不同意見或信念,都會彼此互相專重對方發言,保持理性討論,絶不會出言不遜,人身攻擊,所以就算閣下學識淵博,有理有節,但都不應該口出惡言,自損人格,請呢位師兄自重!

引用:
原帖由 大橋上一人 於 2019-10-26 03:01 PM 發表

你慳啲啦,拉偏架攝位做裁判,你以為你係邊個啊? 乜嘢口出惡言嘅強加之罪,我就話畀你知  -rejected !

順便向馬兄道歉一聲,無釐頭飛兩隻烏蠅埋嚟,忍唔住要拍開佢哋,打擾大家清淨, 抱歉。 ...
嘿!閣下果然自取其辱!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-25 08:20 AM 發表

對家根本一路都有犯錯,係另一邊無用D痛腳位大聲疾呼。

如同陳同佳事件,台灣一致批評蔡英文,人地一個錯就輸突,香港就係陳同佳出獄,或對家炮打美心無人企出離用呢D對方的錯誤反攻。 ...
建制對於犯民錯誤一向小罵大幫忙都係第一次!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-10-26 09:20 PM 發表

我反而覺得有人黃扮藍搞事多D
何以見得呢?

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-10-27 12:47 PM 發表

師兄,首先唔好意思累到你俾人串, Sorry!

其實好簡單啫
第一,相信師兄你同黃絲打手交手都有非常豐富嘅經驗啦(我有時喺出面都見到師兄你同班黃色物體過招過得非常精彩!),通常有D咩人三句唔埋第二句就開始轉移視線搬龍門?有D咩人詞窮理虧就開始人身攻擊吖?我諗師兄你都好清楚啦,係咪?

第二,正如我啱啱講咗,大家入得K兄馬兄以及大叔個帖一般理念都相近,理應就算想法稍有不同都應該唔會出 ...
超人兄言重喇,需知網上討論總有唔同聲音,呢類自暴其醜嘅人我喺出面大海都見唔少,亦收過佢哋唔少皮(相信師兄你都一樣收唔少啦),不過呢度我同師兄你一樣唔想搞寸馬兄個 party,呢啲人直接拉黑就算!
師兄你個分析亦有其道理

乜原來你有留意我㗎衰鬼!
第日喺出面大海見到咪打聲招呼囉!

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-27 03:05 PM 發表

其實,個人認為,部分意見只係認為應該中央出手直接干預就解決到問題。

其實前港進聯的曹博士,七月已經有文章講佢分析 。

其實呢,有人認為中央被神化,不如話唔肯接受香港人而家無力解決困局之餘,亦唔接受中央直管,所以企左係度。

其實林一鳴文章應該係要細讀嘅,香港又無交稅,由唔比中央直管,做少少野都話中央搶香港資源,咁中央要做咩呢?

有好多關於中國的評論,都 ...
呢位師兄你捉錯用神了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-27 03:15 PM 發表

做人正常吾應該分顏色,但涉及人命的話,最好事前確認一下個主診醫生開邊飯😨😱😨😱😨😱😨😱
頭先有班黑護都問班暴徒打夠未,未打夠就我哋走先,等你哋打夠先返嚟!明嘅都咁仆街,暗嘅更可想而知啦!

引用:
原帖由 hanE 於 2019-10-27 10:12 PM 發表

所以唔好再對什麼區選有希望了,我現在最想係取消區選!疊埋心水等攬炒!爛透了,置之死地吧!
我對選擇已經完完全全冇任何期望,返而嗰幾十萬公務員加埋嗰堆成佰幾萬嘅耶L信徒先最麻煩!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]