• 瀏覽: 898,747
  • 回覆: 29
  • 追帖: 270
引用:
原帖由 rollins 於 2019-10-11 11:17 AM 發表

C兄, 我知好耐了, 二十幾年前已經盛傳羅湖商業城二樓厠所有人被摘器官
問題係依家都無咩人會去羅湖商業城啦~班人都唔化既~仲搵20幾年前啲嘢去講,個地球會轉架真係痴孖根

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-10-12 12:34 AM 發表

今日同幾位同事食嘢,佢哋真係信最近指向警察嘅所有「性侵」,同埋嗰啲掟人落樓同浮屍😑
係呀~啲人真係信架~講到警方隱瞞好多嘢~乜都係警察做那

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsoilaiha 於 2019-10-11 10:40 PM 發表

我早幾日係街買野飲,有3or2中學生排我後面,佢地講緊果班黃絲同學比人洗左腦,我聽完好開心
竟有仲有如此清醒既學生,真係要劏雞還神

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-10-12 11:37 AM 發表

問    :死者父母呢?
曱甴:捉晒上大陸
問:    死者朋友呢?
曱甴:捉晒上大陸
問:    死者父母朋友&死者朋友嘅朋友呢?
曱甴   :總之上晒大陸 ...
同我同個黃同事對白一模一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 04:09 PM 發表

好少有細單位,除非公寓房,但公寓房又……
我都想買公寓房,但啲人講到一文不値買左就笨咁~但價碼低啊銀根不多

引用:
原帖由 WOLVESNOTFAR 於 2019-10-14 07:29 PM 發表

包括昨天的界頸案,都有人說是警察自編自導自演
你叫佢地界下自己啦都低能既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2015627 於 2019-10-15 05:56 AM 發表

政府批地比發展商
住宅地70年公寓地40年
到期住宅補少少錢可續住
公寓樓到期9成9收回
另賣公寓樓稅高好多
大把錢可以買
公寓原來會收回架咁真係買唔過

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-10-15 11:38 AM 發表

沒有實質數據支持99%會收回的。就算政府要收回,政府都會經濟補償業主或者拆遷補償。如果政府唔收回,業主提前申請延期使用土地權就得。公寓屬於商業,住宅屬於商品房,40年的商業統一的契稅都是3%,70年產權的契稅則是1%到3%。契稅計算方法(商業或商品房),當時的國土評估價*面積*3%,因為公寓一般都是細面積,就算3%都唔算多。國土評估價一般會較該樓宇嘅市場價低20%左右。至於商品房就直接補交契 ...
唔該唒師兄既資料~好清楚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-27 05:49 PM 發表

睇住on.cc直播,好幾次都有少少心臟病發添,尤其見到阿Sir有危險。而家已經隔個禮拜先去睇直播。
上星期同朋友出去吹水食飯,朋友話佢有個親戚,睇直播睇到太激動暈左入醫院~

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-27 06:55 PM 發表

嘩,個親戚系咪好支持警察架?好擔心?
應該係~朋友話佢啲家人親友全部表唒態係藍既

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2019-11-1 04:30 PM 發表

而家佢哋有輻射仲可以當冇嘢,香港人又真係當冇嘢。
係喎~崇日崇到祖先姓乜都唔知~啲輻射嘢猛話正又好食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-11-1 05:03 PM 發表

仲有美國西岸個d急凍海鮮產品,都唔好買,因為一樣係有核污染。
早排日本颱風又話吹左好多袋核廢料落海,成個海基本都污染唒,啲污水又猛咁排

引用:
原帖由 太大星 於 2019-11-3 04:54 PM 發表

開始辣著紐約,唔好比佢停呀!
正呀~咁美麗既風景線,緊係要同美國五十個州齊齊分享下先得架嘛

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-11-8 11:30 AM 發表

未來三日會好亂,大家小心,無事唔無去是非地,將軍澳 popcorn 會係高危!
馬兄今次好準~真係今日先宣佈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-11-8 07:48 PM 發表

買廣告先🙄
三拼54蚊好抵喎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]