• 瀏覽: 943,654
  • 回覆: 55
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 fried_tofu 於 2019-10-29 08:48 AM 發表

又咁講,打鬧只係將自己情緒發洩落仔女身上,細個被迫屈服父母嘅人大個好易極端
哩方面我又不太認同,起碼我(只代表我個人自己),我細個嗰陣好百厭好奀皮,一樣成日俾老豆打,真係就算整損手腳都要先要打餐飽嘅之後再俾阿媽處理傷口,而我相信絕大部份6,70後嘅都係俾父母打大,但係佢哋都冇而家D靚仔靚妹咁極端,我哋做學生嗰陣都會驚先生,訓導主任及校長,邊似得而家一唔合心意就圍人咁先進㗎?
咁當然我亦唔排除真係有D小朋友會有好似師兄你所講嘅情況出現,畢業一樣米養百樣人.....

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-29 12:56 PM 發表

獨立調查委員會成員係由中央官組成又如何呢?
有可能嗎?班犯民勇武會乖乖接受嗎?

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-10-31 08:10 AM 發表

髮院都黃到出面
政府又冇佢地符
所以較肉,髮圓,毒梅三害不除,香港只有永遠沉淪,永不翻身!!

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-10-31 07:42 PM 發表

X登tg應該係法外之地?
包括在內,不過睇下有冇連燈曱甴被起訴先講!

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-10-31 11:42 PM 發表

法律上應該冇問題呱,唔知有冇政治操控,禁制令形同虛設
估計係有人忽悠中央,禁令得嗰15日,分分鐘冇下次,最多咪禁令期揾一兩件曱甴祭下旗,跟手又管判個社服了事囉!

引用:
原帖由 054D 於 2019-11-1 10:49 AM 發表

睇唔到有人會對相關禁制令進行抗辯。
唔好咁快下定論,禁蒙面法之前夠有人話立完禁蒙面法之後會對班和你飛同乞兒人有阻嚇作用!但結果呢?

引用:
原帖由 fried_tofu 於 2019-11-1 11:40 AM 發表

而家環境氣候唔同咗,以前你嗰代啲呀媽多數煮飯照顧仔女,打會知係自己激親呀媽,但而家呢代父母只係掉低舊錢你自生自滅,最多擺個工人對住你,但放咗工又鬧情緒乜都唔順眼,已經“唔愛你”仲要打你鬧你,你諗下 ...
環境可以話唔同咗,不過我嗰個年代老豆老母好多都要一齊出去揾食,而好不幸我兩位親人都係,所以其實我想講,父母體罰同小朋友心智發展去唔去到極端並冇絕對關系,不過有一點師兄你講得啱,反而缺乏父母關心先可能令小朋友性格發展到極端嘅一個重要因素,就係因為小朋友長期得不到父母親關心,就會做出一D百厭行為去吸引父母關注,如果父母越係愛理不理,又或者淨係識鬧同打,咁樣小朋友性格變得極端嘅機會就非常大了.

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-11-1 06:36 PM 發表

結果:排緊期
捉到嗰到D一日未判咩刑罰一日都仲係有極大量極大量嘅人蒙住面公然挑釁法律啵

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-11-1 07:16 PM 發表

除左蒙面人挑戰法律,你仲計漏左偉大的髮官大人
九姑娘因素一直都常態化,根本一早計入成本內,所以不需另外再刻意提出

引用:
原帖由 hanE 於 2019-11-4 11:39 PM 發表

文件出錯,五隻蓄牲放咗!
文件出錯已經唔係第一次,哩條橋好使好用!

引用:
原帖由 seagramlau 於 2019-11-5 10:31 AM 發表

好似一出來再拉返?
QQ
唔知係咪?返正我對香港私髮介冇晒信心.....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]