• 瀏覽: 898,392
  • 回覆: 147
  • 追帖: 270
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-9 02:01 PM 發表

問題係阿爺係過去 22 年都屈服嘛!所以,小老闆嘛覺得今次唔會有分別!
...似是膽生毛就真... 除左+X, 佢地其他轉移曬資產未? 如果佢地幾個真是反阿爺, 大陸D投資唔知點算?

此生無悔入華夏,來生願在種花家

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-10-9 02:22 PM 發表

個班小老闆第日捐晒副身家都唔夠贖罪
宜家係國與國之間開戰
企錯邊就已經係賣國賊
黃四郎仲想做山大王同中央叫陣,計錯數了
黃四郎...邊個?

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-10-9 10:40 PM 發表

讓子彈飛
鵝城既土豪惡霸
前面幾任縣長都係比佢整走
有冇覺得似一個人
ic...摘瓜本身已走資, 有咩事影響有限,只是其他幾個,有點以卵擊石感覺...同埋作為傷人, 有需要去博嗎?

引用:
原帖由 Vmc01354 於 2019-10-9 11:53 PM 發表

讓子彈飛個人覺得好好睇,
未睇過既會推出介一下

齋以電影既角度分析
黃四郎表面上係一個地方既有錢佬
縣裡面所有人都只係打佢既工食佢既糧
縣官只可以聽佢支笛做野,想玩野我隨時整死你
黃四郎就係鵝城,鵝城就係黃四郎
係咪感覺到好膨脹,直頭感覺自己係神了

之後麻匪張麻子陰差陽錯做左新縣官上任,唔跟黃四郎個套
黃四郎當然要好好招呼一下
民與官鬥,傻不傻
但黃四 ...
tks.. 搵來睇下先...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-10 10:11 AM 發表

阿四發脾氣話你拉我的家丁,我星期六星期日唔做生意
阿爺心諗,生意係你的,關我乜事
阿爺咁係明你地産佬講乜,要撤資嘛,撤囉,忍着笑說 GoogBye 囉
高人尋晚即時俾答覆班地産佬,就系曱甴係場場發癲時,就操一隊阿 Sir 入去行下。
地産佬走,肯定要賤賣資産,阿爺就係要你咁!!! ...
是咪連大陸果d都撒? 要搵到人接手先得喎,阿爺唔出聲邊個敢接?

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-10-10 07:09 AM 發表

田家大小都係商家,呢d咁嘅言論擺明對中央心不甘情不願地配合。選票流失時不要賴三賴四。
就佢上次自把自為的推10.1 是阿爺抵線, 已經行鋼線...佢地真是有老美後台就夠? 今次又搞...真是以為阿爺唔會俾HK成焦土? 置之死地而後生, 到時睇下田士定香港可以後生....

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-10 12:37 PM 發表

我個人覺得,教育機構無風骨,真係唔好誤人子弟。

當然香港教育人工高,校長睇錢份上,但唔應該lor

點解要停職呢?
晌K兄POST到我都留言過, 覺得E+阿爺有需要大刀斬落去洗腦教育, 最好是大大力, 有震撼力,去止損, 唔可以再俾佢漫延落去, 再是咁, HK醫番都SI藥費, 到時變左愚村....可能成為左一個民主成敗記念館作為觀光記念...

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-10-10 01:48 AM 發表

https://youtu.be/jWVkDPUmumI

香港人拍的揭露暴徒真面目微電影「明登兄弟」,現在香港的氛圍之下,拍這個微電影冒了很大的風險,包括裏面的演員、導演都有被暴徒找麻煩的風險,他們在YouTube 上評論已被圍攻,所以這部片必須廣傳。

呢段微電影簡單易明值得幫佢推推 ...
tks for sharing ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-10-10 01:42 PM 發表

思考中,中方未必肯接受咁少讓步。
貨幣協議... 即是咩?  電子貨幣?

引用:
原帖由 oldpopo 於 2019-10-10 02:10 PM 發表

"據《彭博通訊社》引述消息報道,美國白宮考慮與中國達成貨幣協議,作為中美貿易談判首階段協議的一部分,可導致美國暫停下周對中國2,500億美元貨品加徵額外5%關稅的措施。知識產權及強迫技術轉移問題則容後繼續磋商。

報道指,在中美貿易談判5月破裂前,雙方已同意實行貨幣協議。(fc/da)"
如果我冇理解錯, 睇內容似係中方讓步 ...
報道指,在中美貿易談判5月破裂前,雙方已同意實行貨幣協議 >> 破裂左未? 破左就咩都唔洗再傾啦.... 睇唔出有咩讓步唔讓步

回覆 引用 TOP

...都算快手... 不過 =/= 阿爺唔追究

修例風波:蘋果將通報港警行蹤地圖程式下架
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amen ... fca01621f88f7b810ea

引用:
原帖由 有女萬事足 於 2019-10-10 03:25 PM 發表

已經改名香城go再上架,換湯不換藥。
微博已傳了。
..對方都同樣快手... 睇來要見血封喉

引用:
原帖由 namnamnamlolo 於 2019-10-11 07:39 AM 發表

中大單野
早知廢青係廢青
不過咁
實有清泉存在的
可能又係被代表了呢
唉。。除左唉,都唔知可以點。。班仆街影衰左大學同埋大部份認真上堂學習的學生。。我屋企果個日日都有去返學,要避免撞正班仆街周街遊,會dou路行。。現在只可以叫佢博命d考好d成績,準備好個跳板俾自己。。前途一片灰暗

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-11 10:41 AM 發表

其實個人認為,富豪預知香港經濟出現困局,只係想射波比香港政府同中央,把責任推比佢到。
希望香港唔好磨到好似敍利亞果個情況先醒先來重建,在內, 我覺得是阿爺要迫埋班幾個本地金主放手先。。在外,繼續的同老尾拖,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-10-11 10:25 AM 發表

有得選擇去第二度升學 , 要早D安排 !
都讀左一半,努力讀好佢先,爛船都有3斤釘。。搵到機會再去大陸深造,再計劃,現階段社會狀況始終是剛開始。。世事如棋局局新,見步行步先

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]