• 瀏覽: 898,355
  • 回覆: 157
  • 追帖: 270
引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-10-7 20:46 發表

我馬交友話有社團消息,澳門研究緊成立交易所。我話唔係唔比咩?要做一早做啦!佢話個風係國慶之後吹出黎既。

上次機場被甴曱圍,我就諗短途內陸撥晒去澳門珠海,長途撥晒去深圳廣州。再配合高鐵,分晒香港機場既功能唔係無可能。 ...
其實一早已經預留左橫琴做交易所
將來一個國務院令,橫琴歸埋澳門,咁就多個交易所

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空熱情的腰部 於 2019-10-7 21:08 發表

我昨天去深圳看了,氣氛一定比香港好,大家會跟著唱歌的,到回歸這節上當國歌起了軍人升國旗時我真的忍不住站了起來,跟著眼淚不停流著我太太給我紙巾但我還是站著,當年回歸我26歲沒什麼感覺,今天經歷多了還有黑暴之亂讓我更知道有國才有家 ...
昨日睇左
不過要對國家歷史有認識就代入感大啲
否則有啲野會覺得好深

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-8 23:28 發表

一步步嚟,區選了,應該等多一頭半個月都差吾多。而且,港鐵都做緊嘢,希望人手充足,有足夠阻嚇力,幫到下手。分享下先:

見到一個帖話港鐵聘請咗保安,巧kai仙啊

該樓主應該有曱甴思維,比好多版友群揪,d留言太好笑,拎嚟分享一下。
https://discusshk.app.link/2Cm7S ... e&_p=c61529c09b ...
不過啲保安無槍,都係得個擺字
要搵應該搵響非洲保護中資公司嗰種保安公司,有槍的

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-9 00:01 發表

同意。

首先要劃封入口,只有頭尾可以入閘,減少保安睇咁多個閘口。

其次,兩端總要有一個保安系手持長槍。打手手腳腳好啦,吾好打頭打心口。最少打一百隻曱甴,一隻賠8球,百隻賠8億。正!

開完槍制服隻曱甴,仲要開單比曱甴找埋條數。

咁就win win la。曱甴賺安家賺,港鐵又可以收翻少少跳閘或破壞既成本。 ...
每站配3-4人,個人配一枝自動步槍+3個彈匣,另外再加一枝手槍已經夠守衛一個車站

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-9 00:19 發表

用M16會好d,半自動步槍,單發就足夠,吾好浪費子彈。如果連發的話,曱甴會變蜂巢加上尾角貨,用嚟對付尾角培訓出嚟既東西,好襯。
既然係國內保安公司,當然用呢個

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-10 12:30 發表

光頭警長 :理工大學講師陳偉強教授, 因為發表支持蒙面法言論,竟然遭學生非法禁錮,批鬥5小時,雷射筆照射,更三度推倒在地。

更恐怖的是陳教授致電,要求警方協助時, 校方竟然拒絕讓警察進入校園營救陳教授!

這是什麼大學生,這是什麼大學,這是什麼教育?!😱

horse : 阿爺就係要 d 黃底走曬出尼,今次理工依班黃底自己現形了 ...
下一步會像拘捕家丁一樣去理工拉人封艇

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-10 13:16 發表

果間不是理工大學,是理工大學的附屬學院,即讀副學士的社區學院—香港專上學院。
咁仲簡單
既然話學校係私人地方唔俾警察入去
不過學校出面係官地
咁警察都可以唔俾學生出來

引用:
原帖由 ho618 於 2019-10-10 16:01 發表

究竟中國想助攻特朗普連任呀...定係真係收佢皮
做生不如做熟
既然難得有個好對手,不妨留住
換左人又要適應過吙仲煩

引用:
原帖由 ho618 於 2019-10-10 16:10 發表

你唔比佢地出黎佢地會問你有冇良知
佢地會話呢個係佢地既自由
咁呀,就好似新界啲村佬咁
響大門放幾舊石矢躉,車入唔到,人就要爬過啲躉先出到

冇講唔准佢出去呀,只不過係要佢爬出來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 max3306kin 於 2019-10-10 17:03 發表

咁又唔得,人權來。
政府黎緊收返市價地租就得,加上cut資助,唔洗半年產都有得佢破
只係唔俾佢地用個門口出來
冇話唔俾用其他方法
爬牆又得,爬水渠亦得,叫直升機又得,得左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-10-11 10:43 發表

我好有興趣想知,12歲已經開始燒壞腦,警察個仔都襲警,呢十年仲請唔請得紀律部隊?
可能要外判畀阿爺,要請武警
內地每年咁多解放軍/武警要復員轉業,呢批人搵十份一到香港已經可以填補空缺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-10-13 12:01 發表

大事不妙!20系列都要公開展出了!

慶祝勞保手套建立七十周年,勞保手套們準備公開展出20系列,按貧民的一貫尿性,新玩具恐怕是要成功上線了,因為貧民始終堅持裝備一代、研發一代、預研一代的方針,給你看到的已經不是最高端的了,現在這麼高調的把20系列拿出來展出,就不得不給人太多的想法了。這樣不好!吓到小夥伴就是你的錯,不把地主逼瘋你是不準備罷休的這個我懂,地主回頭看了看股市,我的牛啊!都被個死貧民吓跑 ...
運20,直20都已經出場,只欠轟20

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2019-10-16 07:20 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1016_00822_001.html

新聞話香港民主人權法案,美眾議院極速通過。
依家個波去左特生度,簽又死,唔簽又死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mickyhon 於 2019-10-16 08:45 發表

今日美國多鳩魚<人權法>,只是(口頭)通過,還有參議會及美總要過班死曱甴就興奮到....哈
     但算畀佢過到,都同大部份香港人無關,而且又可以用<緊急法>出23條反制。
     而且呢條<人權法>係(中國地方)根本彩佢都有味……哈哈哈 ...
仲有用緊急法限制美資公司在港活動,限制美國人到香港

大把方法反制

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-16 09:23 發表

我覺得老尾一玩嘢,中央隨時出手郁果班自立首都既人。
第一樣就可能係“不可靠實體清單”出台
通過議案既議員同佢地持有既公司就會響名單之中

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]