• 瀏覽: 943,653
  • 回覆: 149
  • 追帖: 267
+678
林太好有power, 咁就令股市大插😱😱

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-4 02:08 PM 發表
點解班乞衣人咁聽條鬼佬話,點解?你同我都應該知的

https://youtu.be/rHj8kcCbHCE
全部都係狗,由內而外,再由外到內

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-4 01:22 PM 發表

得閑幫手睇睇分析下蓋茨點解會捐咁多錢比窮國人民打疫苗,但就吾捐同等金額既錢去辦教育呢?不焦急,我純粹好奇問問,自己就未搵到答案。
攞錢去支助窮人接受教育,除非佢可提供集團式服務,否則啲錢都係分散晒。
如果提供疫苗就唔同喇,疫苗供應係集團式,啲錢流向可以集中,啲水橫掂都要潑出去,不如潑落田裡灌溉好過。
不排除有陰謀論方面嘅原因,呢啲先恐怖,因為係可行,只爭在佢哋做唔做。🤔

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-10-4 05:57 PM 發表
堵路
啲巴士佬都幾黃啵

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-4 06:34 PM 發表

佢地話要企系暴徒度對抗政府。
中美真係國慶後正式開戰,泛氓狗首先出來「除下面罩」👍

我呢邊屋邨超市9點前已落閂唔俾入,等入面客人走晒就落晒。
商場櫃員機見感覺唔多人攞錢,但比起平時就顯眼咗,我剛才攞咗啲cash。
剛才同同事吹水:
[4/10 20:57] A  : 如果今晚太激,啲機器打爛到7788,到時好難攞錢,僅餘用到嘅機器都可能提晒錢,銀行又逼滿人,超市又搶購
[4/10 20:58] A: 僅餘邨內機器擠提😂
[4/10 21:00] A  : 便利店cash唔夠😈

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-4 09:04 PM 發表

D反應是咪大左D ? 反蒙面法有咁大影響?
反蒙面法其中一個作用就係改變曱甴嘅暴力方式,假如冇影響佢地,繼續戴口罩蒙面咁就繼續慢慢玩,但如果佢地真係「好乖」唔戴口罩蒙面,做番和平使者?
我反而估最極端係大晒冷,乾脆唔蒙面!

引用:
原帖由 19696869 於 2019-10-4 11:00 PM 發表

之前有幾百個港鐵車長支持示威者,點解會被打?
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/363688/%E9%80%83%E7%8A%AF%E6%A2%9D%E4%BE%8B-%E9%80%BE700%E6%B8%AF%E9%90%B5%E8%81%B7%E5%93%A1%E5%AF%A6%E5%90%8D%E8%81 ...
呢班冚家產呢排啞晒,700個暴徒同謀幫兇

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-4 10:29 PM 發表

馬兄吾好嚇我,有機會冇水冇電嗎
我買咗一桶蒸餾水咋,諗住頂兩三日先

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-10-4 09:38 PM 發表

難怪半噸大師叫買硬野同儲糧。燒晒ATM機,銀行又被破壞,商舖餐廳唔開門,一係執粒。真係有錢有咭都唔知點買野。
有cash可以北上深圳換人仔買嘢,不過我都擺咗啲錢喺大陸嘅戶口,災難唔禍延內地嘅話都夠渡過幾月嘅生活必須消費

引用:
原帖由 edith 於 2019-10-4 10:08 PM 發表

我同討厭曱甴嘅家人傾過無數次,抓爆頭都諗唔通,點解咁多人會在咁短時間內,顛覆一切做人最基本嘅價值觀。我開始懷疑和理非同曱甴係長期受慢性摧眠,在收到隱性指令後就一夜間由人變成禽獸,呢班人大部份係有學識 + 耶教徒+ 毒果死忠fans。我家族班黑衣都中晒以上條件,我細妹兩公婆一早係漢奸底冇得好講,但兩個純品表妹一個係畫畫教師,一個係幼稚園教師,都喺今次暴亂變成另一個人咁,支持暴徒,話係政府迫暴徒 ...
又會咁橋「死人」都係孤兒?🤭

【禁蒙面法】連登仔指「裝修」過火 社運人士憂運動失支持
https://www.hk01.com/社會新聞/382814/禁蒙面法-連登仔指-裝修-過火-社運人士憂運動失支持

我覺得我哋版友仲「黃」過嗰班淺黃🤭

頭先剛在深圳番黎,搭車去元朗,而家元朗行番屯門,好彩之前跑步識路😌

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-6 09:25 PM 發表

誰?拉黑咗吾該話埋我知。謝謝師兄。
師姐誤會,我想話,我哋版友都嫌佢地未夠力,啲淺黃就扮晒心軟

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-10-6 11:42 PM 發表

但响深圳播到咁上下都會cut
我親戚住龍崗,佢都話睇到一啲「位」會即刻跳廣告,報紙就好少篇幅,
微博雖然傳得多比較熱門,但明顯有啲嘢都係唔可能出街,例如鬧中央中共或辱罵領導人等,或一啲敏感字眼雖然以圖像形式出現,但始終係敏感嘢。相信內地民眾睇直播或睇緊tvb之類直播重播係因為有敏感嘢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]