• 瀏覽: 944,252
  • 回覆: 7
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-1 06:56 AM 發表
天南地北再三吹水篇就在國慶節凌晨關帖了,本來就不想再代班了,不代班的其中一個理由其實係有點 dry,有點迷網,甚至係有點捉不清形勢。自從停貼消息一出,眾多帖友都十分有意見,既然如此,個人就再開一帖,方便大家各舒己見,也可在這混亂世代有多一個聚腳點,好使真正愛國愛國聲音有多一個空間吧!

本帖定名為“無限吹水篇 — 中美爭霸,香港圍城”,正好就是反影本篇是不限主題但又以香港現在所面對的問題作為立帖主 ...
支持! 
好開心,感謝馬兄開帖,讓我們多個落腳點

祝各位國慶快樂!
祝願祖國繁榮昌盛,國泰民安!

五星紅旗迎風飄揚
勝利歌聲多麽響亮
歌唱我們親愛的祖國
從今走向繁榮富強

附件

IMG-20191001-WA0000.jpg(60.11 KB)

引用:
原帖由 大叔5935 於 2019-10-1 08:10 AM 發表

今日要返工.....
😮
大叔今日萬事小心

引用:
原帖由 MS.TAM 於 2019-10-4 09:03 PM 發表
即開庭審

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 1004_00822_001.html
唔識法律
請問法官可以推翻呢條法例或修改其內容嗎?

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-10-4 09:38 PM 發表

如果假髮狗否決緊急法 , 政府可以提請人大釋法 !
今次林鄭唔可以再軟手軟腳驚驚青青好似上次逃犯條例二讀咁縮沙一定要去到盡 !
否則暴徒更有恃無恐 , 香港就真係毀於佢手了 ! ...
好彩法官拒絕左禁制令
否則好多區應該12點後都啲人都唔會收手

引用:
原帖由 stock1357 於 2019-10-5 05:32 AM 發表

點都好,依家正式開戰,希望政府唔好再進退失據!
我都希望可以盡快平息
再咁落去,真係警察或其家人出事

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-10-6 11:36 PM 發表

是真的嗎?看來政府真的不想暴徒停,對家想收兵,阿爺不比行收,而且要你愈玩愈大,大破壞香港後,部分港人會知誰才是好人。
提款限制個樣,金管局已澄清左係假的

引用:
原帖由 noodleprince 於 2019-10-6 11:32 PM 發表

馬兄邊到仲可以搵到仍開的美心
我都想知,我個邊的美心西餅,美心快餐,東海堂,翠園都冇開
得返米線陣,呢幾日落親街都係食佢

引用:
原帖由 zzzdd 於 2019-10-10 11:38 AM 發表

呢個好笑,被禁固5個鐘只換嚟不需道歉,暴徒學生咩事都無
我睇到報導時都O嘴
真係“黃”恩浩蕩

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]