• 瀏覽: 944,260
  • 回覆: 181
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 香港乾塘的鴨子 於 2019-10-4 08:24 PM 發表

我9月問過,開一至五,9點至5點。小數目可以直接現金買,大數目要個人戶口過數
咁你行動左未呀

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-4 09:06 PM 發表

無.... 營養師唔會支持你去戒澱粉...
可能啦,我睇減肥都要食,不過食少d囉

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-4 09:14 PM 發表

本身對糖/澱粉反應是慢, 即成日血糖偏高, 已經是戒糖少食但都唔理想, E+直頭戒清D, 血糖好明顯是靚曬, 血壓都穩定左, 不過, 有時都會食少少, 平衡下個心理.... ...
有改善就keep住囉,間中放肆下可以的

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-10-4 09:07 PM 發表
我呢邊屋邨超市9點前已落閂唔俾入,等入面客人走晒就落晒。
商場櫃員機見感覺唔多人攞錢,但比起平時就顯眼咗,我剛才攞咗啲cash。
剛才同同事吹水:
[4/10 20:57] A  : 如果今晚太激,啲機器打爛到7788,到時好難攞錢,僅餘用到嘅機器都可能提晒錢,銀行又逼滿人,超市又搶購
[4/10 20:58] A: 僅餘邨內機器擠提😂
[4/10 21:00] A  ...
引起恐慌😂係香港無現金都過到活既

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-4 10:28 PM 發表

有無水?如果電站受攻擊就無水無電!
有水,仲差定尿袋,買埋小鬧鐘、電池、小電燈唔知仲有無野補充

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-10-7 09:27 AM 發表
唔好跟住班黑衣黃狗引導思維

1. 我從來唔會分乜差和理非,勇武,義務救護,網上傳媒⋯根本就係同一班人。
2. 所有宗教團體如帶有政治立場,絕不可信!警惕宗教式集體洗腦。
3. 去到呢個階段巳經唔駛講民意,講拳頭!

下一步就係攔途搶劫,劏死牛,所以唔好帶咁多錢出街。 ...
財劫

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-10-13 07:47 PM 發表

亂世之中,呢兩件最奇怪唔係軍警出身,反而係文人。
大師,係咪2024年之後先係內地買樓

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 01:54 PM 發表

港元存款就有50幻,請問轉美筋系咪應該冇保障架?
外幣受保既, 不過存款保障係for銀行倒閉, 美根變癈紙邊個賠比你哬

引用:
原帖由 celiacty 於 2019-10-14 02:14 PM 發表

變廢紙可能好多銀行要執架
係哬, 到時真攬炒

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 02:19 PM 發表

香港存款保障得50幻,中產有d錢吾止呢條數,吾call,佢哋咁驚中國管制佢哋資產,佢哋都會自動波去做。
我聽過一個黃朋友話亞爺會充公市民資產

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 02:24 PM 發表
1857年美角銀行嚴重倒閉(影響美根)
1941年香港淪陷(影響講完)
202x年……(因講完同美根掛勾,一齊瓜)
講完係有危機, 馬兄講過有機會被追擊

引用:
原帖由 洪瑋7624 於 2019-10-14 02:52 PM 發表

澳門交易所暫時應該都係構思好初步階段,估計嚇下香港人,可能睇埋今年個選舉同年底進展先。橫琴有塊大面積一早就已經租(送)俾澳門嘅,但係又未見有發展,周邊就已經不停起緊樓同酒店寫字樓公寓,聽日我會落橫琴睇睇果邊d樓,如果香港內部仲唔出來撐政府,估有朝一日交易所會起係橫琴。 ...
等C兄報告, 尋日睇TBB有講橫琴樓, 山旮旯都唔平喎

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 02:59 PM 發表

橫琴,本來都睇得好中。但睇完大師分析,我絕對吾考慮住。
大師分析左咩? 我可能miss左

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 03:02 PM 發表

大師講咗重點,我未追晒。記得中,有叫我哋搬入d,中山位置都叫做可以。但我最想睇下有冇香港人聚居位置附近,其次去廣西。
廣西真係幾遠喎, 不過都有人講廣東話
唔知惠州O唔O

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-14 03:10 PM 發表

太近核電廠,我自己吾考慮。我要一路向西。
不過,有師兄提及過某大科技企業會搬去惠州。
icic, 我係港豬乜都唔知架
咁廣西啱你啦, 我去過一次咁多環境不錯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]