• 瀏覽: 907,258
  • 回覆: 336
  • 追帖: 265
引用:
原帖由 twsbabycat 於 2019-10-1 11:59 AM 發表

尖咀街頭的一幕👍🏼
真正的死士

本无心做英雄,都只不过一场空

回覆 引用 TOP

林鄭同澳門特首同時出鏡,也有十秒!加埋光頭警官,差不多十幾二十秒,香港份量不輕啊!

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-10-1 02:35 PM 發表

嘆住麥記凍檸茶睇直播國慶,一大樂事也
遊戲人生

引用:
原帖由 虛空的求道者 於 2019-10-1 02:41 PM 發表

咁馬兄今日去左邊道玩
上面講過,今日美心日,主要留係屋企,由於印尼姐姐放假,所以今日三餐全日美心日。

回覆 引用 TOP

想全日美都唔得,樓下所有美心餐飲五點半關門!唉!真係生逢亂世!

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-10-1 08:22 PM 發表

唔會無用,起碼依條片令我地知道事情來龍去脈,又可以還警隊聲白。
我post上黎係比大家睇,又吾係比曱甴🙄
曱甴唔識人話,同佢地講乜都無用!

回覆 引用 TOP

一群係英國傳統陪養出尼的警隊,從前中國和他們真是沒有甚麽關係,光頭警長這個年紀也未到過北京,和老婆到深圳探索還是這二個月的事,就可想而知過去警隊和中國的疏離了。直到三個月前,香港的笨蛋泛民曱甴賣國賊係都要將三萬精英推俾阿爺,阿爺咁係一聲唔該,照單全收吧

光頭警長 : 閱兵!不只是國力的表現!也是國民教育!也是令青年人明白中國今天成就如何努力得來!💪💪💪 ​​​

我們是熱愛和平的
跳蚤 10-01 22:35  
​​如你跳蚤所願,四姨終於在千呼萬喚中出來了,當然不要過度解讀,我們不針對任何國家和個人,因為我們是熱愛和平的,愛信不信!葉!飛行三蹦子是個什麼鬼?蚤能撩個妹嗎?(嗯!關於這個三蹦子網上有很多版本的傳說,什麼不需要動力可以安全著陸這個跳蚤就不撩了,什麼可以快速機動的飛到對方指揮部跳蚤也不撩了,什麼反恐叉叉你個生不如死跳蚤也不撩了。那你個死跳蚤想撩點啥?這個問題問得好!跳蚤只想撩:我們是熱愛和平的,滾!信不信摁得你連個渣渣都不剩。)十七快遞,使命必達!(弄啥呢?太讓跳蚤驚悚了,這麼熱愛和平的東東也出來溜達了,這是有多麼熱愛和平啊!目測這個貨是個快槍手,長得那麼科幻就不要出來熱愛和平了好不啦!你讓地主怎麼想?你讓大毛怎麼想?以後在和平界還讓不讓人混?)還有一大堆的無人和平使者,特別強調一下,你那個無人水下潛航器真的是和平的典範啊!(跳蚤忽然明白了,你這是要幹外星人吧!宇宙也需要和平的不是嗎?不整那麼多心驚肉跳行不行?)說一千道一萬,跳蚤始終覺得主題就是:我們是熱愛和平的!葉!(來人啊!抓住這個死跳蚤,大家一起往死裡摁這個不說人話的蚤!)​​​​

附件

aaa.jpg(49.74 KB)

2019-10-2 09:17 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍色多腦婆 於 2019-10-2 12:30 PM 發表

【我國又一超級工程在深圳竣工,創多項世界之最】
人民日報

9月28日,深圳國際會展中心落成,創多項世界之最:全球建築面積最大單體建築,全球最大面積的金屬屋面,整體建成後將成為全球第一大會展中心。其項目一期總建築面積160.5萬平方米,相當於6個“鳥巢”。

香港又再次成功被取代
不過,讚嘆亞爺有先見之明,早早部處,係叻既:lovel ...
前二日坐車經過,大到嚇死我!

有人話暴徒少左,但最大問題唔係有幾多暴徒,而係後面支持佢地果班 PK 有樓中産 (我都係有樓中産,所以我絕對有權鬧),要宜班PK 頓悟,一定要佢地真正 PK,要佢地真正 PK 係要時間!
好似末日大師話,宜 d 係共業,無一倖免,個人已預左,還預左系將會消失果一百萬人之一。

引用:
原帖由 koka889 於 2019-10-2 12:51 PM 發表

經濟要好差差到貼地先會影響到中產,如何解決這100萬人?一直都想不透。
應該係病毒!

引用:
原帖由 愷玹 於 2019-10-2 12:56 PM 發表

馬師兄,未日大師叫我地準備儲藥物就係過依關?
謝謝
關於病毒,大家要留意二件事!
1. 疾控中心已講,今年流感重症入院比正常提早好多,小心。
2. 中國去年突然間有非洲豬瘟,而加拿大華人伊波拉症理學家俾加拿大軟禁,而伊波拉系非洲開始擴散,亦有機會傳到香港,所以,末日大師之言,我一直放繫心里!

引用:
原帖由 菠蘿包2018 於 2019-10-2 01:39 PM 發表

馬兄, 如果借非洲豬瘟傳播伊波拉病毒, 咁大陸又會好似沙士時咁被香港人話傳播病毒, 進一步離間大陸同香港以及受伊波拉病毒傳播既國家同地區既關係.  班撐曱甴中產只會更恨中國    ...
乜!你覺得中國人仲會介意 d 洋奴曱甴諗乜嘢咩!我個人一 d 都唔介意!

引用:
原帖由 黃昏白滑的羊 於 2019-10-2 01:43 PM 發表

咪系咯? 幾屆政府嘟冇能力帶領香港經濟轉形? 香港除咗金融、地產之外,只剩下酒店、餐飲、商超、旅遊等中低端服務業?  試問年輕人那來動力要來為社會貢獻?  冇希望才咁容易被人利用搞亂社會吧?  希當政者能正視! ...
你講得無錯,雖然你用第三者同旁觀者身份講。
所以,中央好明顕決要對香港落重藥,唔須要擔心,每個真正的中國藉香港人都要食依劑藥。當然,如果閣下係有外國居留權,我建議你快快返祖家,香港無 so 架啦!如果你係中國藉香港人,咁,即使做旁觀者,依劑藥,你一樣要食!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏白滑的羊 於 2019-10-2 02:02 PM 發表

咁獨裁! 你真系比連X仔更冇腦了! 唔可以比不同聲音出現? 抵你地被人唱衰了! 傻傻地! 
係時候收聲了,返自己果度啦!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]