• 瀏覽: 898,652
  • 回覆: 225
  • 追帖: 270
引用:
原帖由 落漠失控的西瓜 於 2019-10-2 09:23 AM 發表

我呢輪係度回味緊X登經典文宣:『黑白係良知』.....

我FB啲黃朋友統一口徑擒日既嘢只係講開槍一樣, 啲打砸燒 (係爭未搶住)隻字不提....
我真係好認同『黑白係良知』.....佢哋係無呢5隻字既, 我幾想響FB打呢5隻字, 又諗佢哋都係GET唔到, 唔覺意以為我支持佢哋添, 都係算 ...
佢地良知定義同正常人不同

引用:
原帖由 namnamnamlolo 於 2019-10-2 10:32 AM 發表

其實未必有用
我家公司都係大陸收購的
罷工個日都有8成人無返
黃個班收到命令隨時可以炒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-2 12:47 PM 發表

有人話暴徒少左,但最大問題唔係有幾多暴徒,而係後面支持佢地果班 PK 有樓中産 (我都係有樓中産,所以我絕對有權鬧),要宜班PK 頓悟,一定要佢地真正 PK,要佢地真正 PK 係要時間!
好似末日大師話,宜 d 係共業,無一倖免,個人已預左,還預左系將會消失果一百萬人之一。 ...
唉,而等佢地pk邊有咁快
不過佢地想攬炒
我不怕攬炒
到時班pk一定衰過我多多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-2 02:36 PM 發表

宜二日的曱甴暴亂,意外地做了幾個效果出來,全部係反影曱甴泛民賣國賊的虛偽:

1. 印尼所謂記者俾布袋彈射中眼部,中彈位置一樣,距離更近,眼罩無穿,眼無盲。哈哈,盲眼曱甴妹故事,不攻自破!
2. 中槍者 X光片即時展出,宜, d 曱甴醫生咁快手,點解曱甴妹 d 醫療報告到宜家……
3. 曱甴親自打開警察開槍的番多拉盒子,這個盒子,香港警隊要克伏好多心理障礙先能夠開槍 ...
開左第一槍之後陸續有來
睇來班曱甴勇得幾耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-10-2 09:17 PM 發表

呢一刻,死一百萬黑衣黃狗,反而係少左。

而家我明哂。
果一百萬坐全部係佢地真係嫌少

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-2 11:29 PM 發表

啱啱個女買埋票請我地睇,好正10327436
諗住過幾日買飛睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-3 09:41 AM 發表

註解

四姨:東風41,今年產物,可攜十個分導彈頭,最高25倍音速
民兵:老美民兵三型洲際導彈,70年代產物,可攜三個分導彈頭,最高25倍音速
白楊樹:俄羅斯白楊導彈,97年產物,可攜六個分導彈頭,最高20倍音速

三大真理:三大洲際導彈

㸃解閲兵會展示中國第一代洲際導彈東風5?
就係因為東風5,先至可以保中國平安發展近四十年。 ...
多謝解讀

引用:
原帖由 香港乾塘的鴨子 於 2019-10-3 11:38 AM 發表

係六月份,身邊人人鬧警察,就連我媽都突然變黃,我唸係咪我有問題我唔識唸我港豬!

幸運遇上天南地北,安靜我弱小心靈。我叫呢個做我嘅取暖post🥺 ...
歡迎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 danelee 於 2019-10-3 02:40 PM 發表

唔係仲有一班話唔應該封站嗎? 索性唔封,隨便佢哋玩。然後唔維修或唔開站。
到時唔封站玩爛左條地鐵會鬧點解唔一早封站

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-3 06:06 PM 發表

國慶完了,忽然間話聽日用緊急法推蒙面法,哈哈!老美都未尼得切對果槍有反應,宜家你又話蒙面法,咁老美要回應你又唔係,唔回應你又唔係。回應你就得番制裁一招,制裁香港或中國即係制裁自己,唔制裁又無面,哈哈! ...
哈哈哈,老美快通過法案吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-3 07:02 PM 發表

老美就係唔肯過,所以林鄭嘛幫下佢手囉
咁快點通吧
快放假了
一於通過左先放假吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-3 07:11 PM 發表

阿爺話做完喜事先開工嘛!正常喎
70大壽緊要啲
開開心心過完生日先再打過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-3 07:48 PM 發表

This is PROFESSIONAL Professional in every wording

香港光頭警長我的同事 被暴徒以鏹水淋重傷了!但他堅強地這樣回應!😭

各位警務處既同事:-

我係早前十月一日受傷的屯門反黑同事,首先我想係度報個平安先,我冇大礙! 事源當日我喺屯門便衣當值,其間係屯門大會堂外製服一名被捕示威者時,被裝有腐 ...
呢位阿sir讚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-3 08:10 PM 發表

“我和我的祖國”,我刻意係香港睇,希望以後多 d 有質素國內電影來香港上畫。
看完這部電影,你就會知用二千萬人的生命換回來的共和國,還要有血有涙地苦幹,才有七十年後的今天
https://youtu.be/YSVBfIy2xeI ...
本來想夜晚睇
又驚曱甴搞事
我打算星期六日睇下咩環境先決定

點解搞到我睇戲都咁麻煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-3 08:18 PM 發表

傳出話乞衣破解蒙面法,化妝成包青天、V剎、四川變面師應對,但防毒面具未能解決。
一出來已經犯左非法集會
搞咁多做咩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]