• 瀏覽: 903,785
  • 回覆: 48
  • 追帖: 266
支持馬兄 祝大家國慶節快樂 希望香港有更好明天

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 黃黃師傅 於 2019-10-1 01:09 PM 發表

亂局應會立春後完結
只是之前還有一場對決
香港則會如眾所望 樓價下調
咁會唔會跌到剩返一成?

引用:
原帖由 黃黃師傅 於 2019-10-1 03:35 PM 發表

應該不會 但長時間下跌 確令人無奈
咁請問睇唔睇到大約幾長時間?我重貨在手未供完😩

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-1 03:38 PM 發表

如果中國不容許港人持有雙重國籍,好多搞事的人要做決擇,要急賣資產走佬,話唔定有一百萬人要走,即時解決香港房屋問題,香港經濟會有大震盪。 ...
😩如果一百萬有錢既人走左 D樓應該剩返一成 希望租金仲頂到下

引用:
原帖由 黃黃師傅 於 2019-10-1 03:42 PM 發表

現在的印花稅 會阻止交投量 當買了樓後 要賣便蝕入肉 但是如果香港經濟轉弱 要脫身走人 完全是惡夢 只有死命供樓 但如失業人多則積蓄耗盡 將會出現恐慌 就算到時免除印花稅 己經太遲吧 ...
姐係已經係死局 經濟差 失業高 負支産 破產 惡性循環

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 koka889 於 2019-10-1 04:03 PM 發表

樓價~租金 對等的
短期租金應該跌幅無樓價咁大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃黃師傅 於 2019-10-1 04:04 PM 發表

樓價升跌是由資金供應
和現樓需求決定 從宏觀看政府不想樓價大跌
因為它佔了很大稅收
但是它的稅收要由地產
商支付。 所以地產商加上他們的利潤 只能令樓多賣和上升 當本地人不能支付時便唯有將樓面積建少 或增加吸引外來投資者 所以迷你樓盤出現時 即本地需求力已近尾聲 銀行估價和利息也是重要因素 現在情況是不是恐慌 而是一些行業的崩圍 很多貴重物業承租
出現不能擺脫的陰影
因為隨時不 ...
香港根本無本土經濟 所以好易受外有環境影響 而今次事件會令香港走資嚴重 仲要無翻身 我都有心理準備要成為負資產

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-10-2 09:40 AM 發表

國內一片紅,香港也見紅
國內放煙火 香港也有煙火😩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-10-2 09:44 AM 發表

心裡那道坎是最難翻過啲,網路墻用vpn就行了,誰在墻內不自知
其實我地先係進撃的巨人既城內的人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-10-2 09:17 PM 發表

呢一刻,死一百萬黑衣黃狗,反而係少左。

而家我明哂。
之前唔理解 依家發現真相好嚇人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-10-3 11:02 AM 發表

無電charge手機, 佢地會生不如死架
用愛可以發電wo 😳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-3 06:06 PM 發表

國慶完了,忽然間話聽日用緊急法推蒙面法,哈哈!老美都未尼得切對果槍有反應,宜家你又話蒙面法,咁老美要回應你又唔係,唔回應你又唔係。回應你就得番制裁一招,制裁香港或中國即係制裁自己,唔制裁又無面,哈哈! ...
最好制裁之後無人敢去投資美國😂

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-4 09:14 PM 發表

本身對糖/澱粉反應是慢, 即成日血糖偏高, 已經是戒糖少食但都唔理想, E+直頭戒清D, 血糖好明顯是靚曬, 血壓都穩定左, 不過, 有時都會食少少, 平衡下個心理.... ...
我都戒緊  三十幾糖尿🤦🏻‍♂️

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-10-4 09:15 PM 發表

反蒙面法其中一個作用就係改變曱甴嘅暴力方式,假如冇影響佢地,繼續戴口罩蒙面咁就繼續慢慢玩,但如果佢地真係「好乖」唔戴口罩蒙面,做番和平使者?
我反而估最極端係大晒冷,乾脆唔蒙面! ...
如果曬冷之後 仲可以點處理?

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-4 09:39 PM 發表

..加油... 慢慢就見到效果, 有時間出去運動下...
有丫 暫時7上下 未洗食藥 自己控制

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]