• 瀏覽: 944,135
  • 回覆: 60
  • 追帖: 267
+678
支持馬兄,大家國慶快樂祝願國家更強大富裕

引用:
原帖由 煩Q死 於 2019-10-3 07:12 PM 發表
今晚專登去美針.激屎班曱甴
師兄,mx越黎越有水準

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-4 01:18 PM 發表

美心間間分店味道都有出入... 食開綠楊果間好多年都好OK, 但去到其他店,食落又唔同左....
柴灣新翠mx都ok,下午茶啦,鐵板餐燒味都ok,奶茶就要改進下

引用:
原帖由 Herme 於 2019-10-5 11:29 AM 發表

我昨日係街聽到個女人係電話中講啲催淚煙有毒架...., 跟住我回頭睥佢一眼, 佢立刻收聲
多得呢類八婆只識怪警察, 唔諗吓係邊個挑起事端
我依家係安全情況下都會啤這些黑衣口罩狗,當然對方得1,2個人而本人比較肥大又黑都幾兇狠下

引用:
原帖由 Herme 於 2019-10-5 12:30 PM 發表

我見佢係一個, 我又係一個, 佢又未必係口罩黑狗, 最多係賤格和理非啫
不過我都即刻拎住袋嘢撟係手腕, 有咩事當流星鎚
而且警署又係對面 ...
注意安全,我們和警察都要平平安安等勝利巡遊

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-5 01:40 PM 發表

咖喱唔錯
美心咖哩幾好食,,我都唔明點解D人喜歡去大快x,真係早午下晚都唔係太好食

引用:
原帖由 kenywj 於 2019-10-5 07:45 PM 發表

大快x真係唔好食
之前軟飯王做代言食都唔會食,係之前支付寶每單減5蚊時食,真係唔得囉

馬兄常常說儲糧儲糧,我有聽的屋企都準備一星期糧水,屋企人說這樣誇張,這2天好啦真係要係超市排1粒鍾買糧,夜晚想去7仔叮野食都關左門,有邊個想到7仔都會落閘,大佬十號風球年初一都照常營業啦,7,80年代黑社會惡都會講下道義都唔會欺負老少,現在這些蒙面暴徒只要不是他們一夥就同你開拖唔係打幾拳係想要你條命,,仆街把人性一面完全扭曲

引用:
原帖由 認清真神 於 2019-10-7 07:03 PM 發表
今日看了「我和我的祖國」,最大感受是國家近幾十年發展的艱苦努力,好感動,祝願祖國越來越好!
我昨天去深圳看了,氣氛一定比香港好,大家會跟著唱歌的,到回歸這節上當國歌起了軍人升國旗時我真的忍不住站了起來,跟著眼淚不停流著我太太給我紙巾但我還是站著,當年回歸我26歲沒什麼感覺,今天經歷多了還有黑暴之亂讓我更知道有國才有家

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-10-7 07:10 PM 發表

港台,故意,定格差不多一分鐘
港台算了吧,拍暴徒拍腳,拍警察就拍號碼,pk過pk

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-10-7 08:38 PM 發表

我老豆睇到喊晒。話當年佢讀得成書,可能就係單元二入面其中一個科學家。不過佢係既話,我應該出唔到世。🥺

我最中意前夜。呢個開頭非常之好,
天耀中華,風雨壓不垮,苦難中開花。 ...
我都是喜歡前夜,當時剛打贏國民黨但北京全國還有很多國民黨的人,為了有個完美的開國大典人民真的做了很多東西,這些用錢時弄不出來的,是要有愛國心才可以

引用:
原帖由 koka889 於 2019-10-7 09:10 PM 發表
點解元朗幾乎日日都有份開片?
暴徒思維,贏了元朗就贏了香港

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-10-7 09:36 PM 發表

你是中國香港人!
我幾代都係香港,現在我只說我係中國人

引用:
原帖由 Postman65 於 2019-10-7 09:36 PM 發表

我昨天都睇咗好多場景淚奔了
看這套電影的氛圍真的好大衝激,我想係香港睇唔會有人站起來唔會全院跟著唱,,我堂堂一個大男人真的在看回歸這單元時熱淚盈眶,這幾個月的暴動讓我更愛國愛港

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-10-7 09:44 PM 發表

雖然當年反共,但分得好清楚,黨同國,八幾年嗰陣,工作好忙,都抽時間去學普通話,亦開始咗中國遊,第三次就係去昆明聶耳墓前憑弔
絕對認同,你可以不愛共產黨但中國怎能反啦,沒國哪有家哪有你

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]