• 瀏覽: 891,821
  • 回覆: 110
  • 追帖: 273
引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-1 06:56 AM 發表

天南地北再三吹水篇就在国庆节凌晨关帖了,本来就不想再代班了,不代班的其中一個理由其實係有点 dry,有点迷网,甚至係有点捉不清形勢。自從停贴消息一出,众多帖友都十分有意見,既然如此,個人就再开一帖,方便大家各舒己見,也可在這混乱世代有多一個聚腳点,好使真正愛国愛国声音有多一個空间吧!

本帖定名為“無限吹水篇 — 中美争霸,香港围城”,正好就是反影本篇是不限主题 ...
報到!馬兄國慶節樂!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 koka889 於 2019-10-1 09:50 PM 發表

換咗,仲有幾日可以拿。(原來有一年先到期都可以換)。
跌咗幾時都可以換

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-10-1 09:14 PM 發表

反對李慧詩代表中國香港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2015627 於 2019-10-2 03:22 AM 發表

以前警察返大陸要登記記錄在案
就係因為港英殖民地政府管得嚴,所以出現咗洗頭艇哩樣嘢,個個講強力部門用洗頭艇押人返大陸,其實係紀律部隊同啲官員為咗去桂山島沙沙滾,坐大飛出入境冇紀錄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 P6602611 於 2019-10-3 02:44 PM 發表

叫你條黃L同事快手將副身家轉哂做美元資產做番次正義朋友啦
我真係咁同啲黃先生黃小姐講,仲要好認真好擔心咁勸喻,仲話七月份已經cut咗人仔定期

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-10-4 04:52 PM 發表

間間唔同,前日有趣事,午飯正在食美心,見到個小朋友3-4歲,係美心門口扭計要食。
但係佢爸就緊決唔使,係度同佢講耶蘇。
直到我食完出黎, 仲係見到佢地蹲著,個爸堅持唔同佢去美心
原因自己腦補。
係奇怪,有咩美食令個小朋友堅持要去??? ...
細路仔鬥氣啫,即係五大素球,缺一不可咁,邊五大?啊!?總之缺一不可啦!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-10-4 09:37 PM 發表

晌FB到見到話要搞大,要去沖軍營, 唔知是真唔是? 都有D期待見到解放軍身手.....
https://scontent.fhkg4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/71242947_1374232936077062_8041175691561009152_n.jpg?_nc_cat=1&_nc_oc=AQnevTyCsx1lbslVeTZEYuuQ ...
傻嘅坤啲癲嘅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-10-4 10:30 PM 發表

沙田示威者宣言
12點過後將不再視香港政府為合法
警察亦不再是執法者

香港臨時政府宣布:
一、 原有香港特別行政區政府各部門歸入香港臨時政府管理。
二、 原有香港特別行政區政府行政長官、各司長、各局長及副局長,各部門首長及副首長馬上離任及懸空職位,直至香港臨時政府委任。
三、 各部門馬上停止自二O一八年起所有由香港特別行政區政府所頒布之新政策,各級人員保留其職位,並維持各部門必要之日常運作,直至 ...
係咪周星星宣讀㗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星風月霧 於 2019-10-5 12:04 AM 發表

感覺由第一次數十萬人上街反逃犯條例,中央就知道永遠退讓不是辦法,要將事件發大才有機會扭轉香港形勢。
陽謀引蛇香島版

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-10-5 12:13 AM 發表

真係痴L線,佢地憑咩搜人車?
臨時政府民兵團

引用:
原帖由 vwvvwwvvvwww 於 2019-10-5 01:27 AM 發表

有点鬱悶,上来散散心先。😶

剛剛在公园散步,一路上都仍然见到啲白痴仔全黑裝带口罩出巡!

牠們由佔中起的法律第二,现在已經进化到無法無天了!还见到一個手拿長雨伞,目光呆滯好似想出中环朝聖咁!

见到这些白痴仔不要动怒,

。。。。。。。。。

明早北上之路無阻的話,唯有攜老虎上深圳浪跡天涯
上星期在深圳的家裏闲着上美团 搜尋,发现田貝的一些茶楼酒家,居然有六十八元的四餸 ...
留港燒肺吧,啱啱深圳返嚟,太子直巴打哂蛇餅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 raine 於 2019-10-5 02:35 PM 發表

這班大學生我領教過....

中秋節那天, 我和先生在大學火車站, 面對面見到一個女學生跳閘, 我哋捉住佢, 立即有六七個學生圍住我哋, bili bala ,話我哋非法禁錮, 我哋頂到職員嚟, 圍觀加埋有20人。 ...
萬事小心,注意安全

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 JillWong 於 2019-10-5 10:45 PM 發表

方向布已變質,
經常用"地面有火光"的字眼.

我多數睇頭條.

亦見多左人買星島.
無記穩陣啲,有市民掟汽油彈

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-6 08:24 PM 發表
http://www.takungpao.com.hk/hongkong/text/2019/1006/358274.html

標題系 黎智英叫收兵!
以退為進啫,而家暴徒自動波,可以扮和理非

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-6 10:18 PM 發表

香港電台發言人表示,本台記者在灣仔附近採訪拍攝期間被懷疑汽油彈擊中面部受傷。香港電台嚴厲譴責此等暴力行為,再次期望各方冷靜克制。

黑衣示威者燒港台記者,香港電台為什麼要嚴厲譴責? ...
燒撚死港台黑妓我即開香檳

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]