• 瀏覽: 891,813
  • 回覆: 47
  • 追帖: 273
報到,恭喜馬兄新店開張

又係一稿兩投

講番有關秘密多咗駐軍及今日十一少少預測:

1.由早上8點起應該已有少量衝擊事件係國慶升旗及酒會場外發生。

2. 下午暴動一定激烈,民陣班仆街將遊行交咗比李呃人帶領,即係成班後生嘅會早早準備帶人去搗亂。

3. 暴力暴徒加僱傭兵一定出現,人數一定不少於1000人。曱甴暴徒又會有幾千,即係明天總動員去暴亂嘅可以多達4000-5000暴徒。

4. 絕對相暴徒大量用火,並且會於各區行動,放火燒商埸及地鐵站,並準備大量汽油彈。另外有師兄話收到料暴徒有「新武器」,我估計新武器數量不多,主要集中比最暴力嘅暴徒用,即係會有大約有500個暴徒有新武器。

5. 如果真係有蠢曱甴去深圳搞事,但人數唔會多,最多20至30隻曱甴,阿爺真係多謝佢地。

6.  警隊,可能係3個月以來最無綁手綁腳嘅一日,如果夠打,即係唔需要「阿爺嘅額外大手筆」拉班暴徒啦。如果警方唔夠打,即係會有機會香港閱兵嘞。

7. 如果秘密增兵是事實,無論出唔出現到都好,咁就證明林鄭唔係鬼之餘,之前所做嘅都可能係阿爺劇本需要而做。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-1 07:37 AM 發表

今日北京国慶席上有一個重要焦点就係光頭佬警長。正如我講,香港警隊已被中央收编,光頭佬係北京受到国賓式招待,全程有中央台记者跟访,正正就是国家對警隊的支持,也就是告诉警隊,你放手做吧,萬大事有国家在後面。
這里要一提,光頭佬警長的国家礼遇,香港新闻界基本上是全滅声的,這反影香港新闻界,不是深黃,就是淺黃,可来新闻专業,不就是一群支持暴乱,意图扶洋滅中的賣国贼而己! ...
賣國賊風光嘅日子,感覺上無剩幾多啦。

雖然馬兄曾說因為阿爺要打擊老美,所以唔會出手救港,但我其實呢幾日都一直在諗,阿爺適量嘅武力介入平亂,同阿爺打擊老美打貨幣戰,係可以同時做,而且中美現時都已經放開手咁打緊冷戰,香港就算平唔平亂,老美都會想盡辦法去搞香港從而拖阿爺後腳,又或直接出方法打擊阿爺,所以,如果個形勢警隊真係唔夠打,阿爺係會出手的。

甚至呢幾日我有嘅感覺(純感覺,無真憑實據),老美已經控制唔到班曱甴暴徒,班曱甴暴徒嘅攬炒做法,隱隱然已傷害到老美對阿爺嘅部署,甚至已經某程度上損害咗老美在港嘅利益.....因為傻侵停咗將香港事務掛係口邊,已經兩星期......

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-1 07:44 AM 發表

今天最好不要四围走,真係要走,留意下面列表
今日要返工.....

宜,除蟲害.......

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-2 02:36 PM 發表

宜二日的曱甴暴乱,意外地做了幾個效果出来,全部係反影曱甴泛民賣国贼的虚伪:

1. 印尼所谓记者俾布袋彈射中眼部,中彈位置一样,距离更近,眼罩無穿,眼無盲。哈哈,盲眼曱甴妹故事,不攻自破!
2. 中枪者 X光片即时展出,宜, d 曱甴醫生咁快手,点解曱甴妹 d 醫療報告到宜家……
3. 曱甴親自打开警察开枪的番多拉盒子,這個盒子,香港警隊要克伏好多心理障礙先能夠开枪 ...
死啦,我都心地越嚟越差,我係果邊昨晚都係咁講:

引用:
原帖由 P6602611 於 2019-10-2 02:38 PM 發表

條7頭比我金手指篤爆左pm我發爛渣
呢條友已經比我blacklist 咗

引用:
原帖由 carloswkw 於 2019-10-3 07:32 AM 發表

大叔不是自稱不是好人咩?心黑左,但冇死
不是自稱,係事實,大叔真真無好人架呢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-7 11:32 AM 發表

藝術品
可能一兩年後,痴瘋都係要入呢間藝術品度住一世.....

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-7 06:56 PM 發表

跳蚤帶喜訊給我們,希望是真的

這波操作,小本有點懵!
跳蚤 10-07 18:33

​​喂!我說貧民啊!你能不能按劇本來演,我可沒有得罪你喲!要知道你家國慶我們過得比你家還嗨皮,大街小巷都是歡度國慶的橫幅,超市里全是國慶大酬賓買一送一的活動,當然我們想弄點小錢錢也無可厚非,問題是我們全民歡度了一把你們家的國慶,沒有功勞也有苦勞,近段時間我們在村裡是謹言慎行大 ...
大叔最鍾意煲劇,萬分期待大片上演。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-11 06:23 AM 發表

昨日睇左張建忠的政府记招和好碎片化咁睇左中大的鬧剧,依家已徹底明白香港的问题,老實讲,之前對香港還有一絲希望,但當張建忠话所有政府部门都有做野时,我相信第一個條气唔順係警隊,第二個就係我,香港最大问题,就係有班廢官。大学鬧剧,唔想讲了,大家明。
香港無救了,最少,好似末日大師讲,未到最差,等着看!
個人有点情緖低落,短期内不會再發表和香港有关的言论,唔想浪费时间。 ...
馬兄,現時群魔亂舞,不須激氣,認真便輸了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-11 02:07 PM 發表

“長安十二时辰” 第四十八集,玄宗问張小敬為甚麽守护長安,張小敬说他是一個兵,兵的工作是守护。大家安守本份,世界就和平了。
我祗是休息,不是收筆;祗是短期内不主动出帖,但不是不回帖;香港问题不主动寫了,也没甚麽好寫了。叫大家担心,不好意思 ...
劇透,我未睇哂長安12時辰

引用:
原帖由 Chincilla 於 2019-10-11 04:46 PM 發表

大叔,你去邊都比隻🐷追住
我果邊有版友話我嘅post平均有兩隻豬,現在變一隻,即係其中一隻比我封了。現時等我細心搵,一定搵到係邊個,封埋佢。

推薦閱讀:非一般的廣州遊記

大開眼界

https://www.discuss.com.hk/viewt ... amp;utm_source=copy

引用:
原帖由 ina_macau 於 2019-10-16 08:17 AM 發表

我買一蚊人仔傻侵唔會簽。
我買2蚊美金

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]