• 瀏覽: 943,907
  • 回覆: 75
  • 追帖: 267
+678
七十年的風雨歷程
七十年的崢嶸歲月!
慶祝新中國成立70周年
祝祖國繁榮昌盛!
祝樓主和各位兄弟姐妹們,
國慶節快樂!!🇨🇳🇨🇳🇨🇳

引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-10-3 06:20 PM 發表

Well said
好似荃灣單野咁,我屋企件 ”和理非” 話只係見到差佬開槍,睇唔到瞓左係到果個差佬比人圍打喎
https://youtu.be/m4RtPBqrnBI
咪篤口篤鼻播俾佢睇咯

引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-10-3 07:03 PM 發表

我有呀,仲比埋天南地北佢睇,等佢灑淨心靈
不過黃人個論點始於都係話點解差佬唔可以用警棍同楜椒噴霧喎⋯⋯屌
又係嘅,同黃人講道理,一係嗮鳩氣,一係俾佢地打到斷氣

一路都認為,香港班反動派係打錯算盤自視過高,中央當前最重要係唔俾火頭辣到內地同埋阻礙到全盤發展嘅步伐(包括去美元化),只要攪掂金融市場後患就話之你香港狗反,覺得中央唔介意香港自治到爛心重新接手整頓,香港自己攪得掂就最好,攪唔掂咪等到香港爛到底去營救香港咯,起碼不招國際話柄。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-4 10:44 AM 發表

隨緣。
睇完。。嗯。。。果位先生一係有天眼通,一係呢就有時光機器穿梭時空,如果唔係就其實同普通預言家無咩分別,聽完都幾開心,美國爆破,美國內戰等等。呢位先生之前有冇講中過未來(已經發生的)?

引用:
原帖由 kingchan75 於 2019-10-4 11:21 AM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=53H7ST0UfxY
自作孽

今晚係咪真推反蒙面法架,我而家仲係好興奮,已經計劃明天出去玩飲飲食食慶祝。

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-4 01:23 PM 發表

鏈接既嘢,信吾信系個人知識經驗等等去理解,我冇打算說服您相信的,認為假嘢,吾好再理會,咁會好d。
冇話唔信,忘記多謝分享! 美國如果爆破到極點的確會發起第三次世界大戰重新洗牌攬炒,美國可能真係如聖經語言嘅東方邪惡力量引致世界末日(個人係無神論者,不過預言嘅年代應該未發現美洲,所以用東方嘅邪惡力量去形容美國都某程度係啱個人見解),先打嘅國家當然係有油嘅地方和中俄關係密切嘅國家。歐洲其實個個國家各懷鬼胎互不信任,有一日俾伊斯蘭逐一擊破其實唔奇。。
加州大地震會有點玄,仲講得出具體方位就更加玄,2050移民火星等等。。唔排除真係有時空穿梭能力。。。

引用:
原帖由 虛空的求道者 於 2019-10-4 01:42 PM 發表

立左蒙面法會更亂WO, C兄小心
我長居大陸不過我已經通知各香港Bros小心了

引用:
原帖由 Postman65 於 2019-10-4 01:57 PM 發表
關於蒙面法,我覺得政府應該向市民釋出善意,政府同屎聞一人讓一步,政府應該容許市民有權蒙左面或右面,禁止蒙全面
每日一笑,鑒定完畢

今晚會係立例前最後的瘋狂,警察先避其鋒,等明天正式和曱甴決戰,警方行動明顯有內部洩漏者,元朗休班警察被襲估計不是偶然。

曱甴過左零時有冇走清光?

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-5 07:56 AM 發表

清理血管

曾聽過一個老中醫講用台灣白背木耳㷛紅棗二至三小時,連飲十五日,會有強力通血管閉塞功效,我上網查過台灣有很多類似文章。

該中醫原本要通波仔,臨尾一刻好翻曬。 ...
傳過這個方係當年一個北京老中醫開俾周恩來總理的,周總理當年心臟一直有問題,去醫院檢查後醫生建議要盡快開刀,開刀後要休養至少三個月,可惜周總理兩個月後要參加一個重要會議,當時有個中醫就開了這個方給他,要他每天飲用這個湯水。飲用個多月後周總理去醫院檢查,醫生驚訝地發現周總理心臟血管好番好多唔使再開刀。信不信由你
正確湯方係,白背木耳兩三朵(唔一定需要台灣白貝木耳),瘦肉半斤,紅棗6-8粒,薑片3片。白貝木耳先浸軟30-40分鐘,洗乾淨後切細片,紅棗去核,瘦肉啤水後備用。大火煮15分鐘3碗水中慢火煮1個鐘飲用,臨瞓前一個鐘空肚服用為佳。
因為吸煙關係,我飲咗好多年了,主要係冬季飲兩個月(因為冬天血管收縮,白背木耳水清除血管更有效),我就懶,我唔用瘦肉煲,每次煲三四晚分量,建議不要超過此數量,放雪櫃備用煲熱飲,同埋一定要隔開湯渣,白貝木耳長期浸住會釋放毒素致命的,我只飲湯水,材料煲完就掉。每年冬天飲用兩個月,血管乾淨嗮。
呢個方係預防中風或者已經中風者都適合。

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-10-5 01:45 PM 發表
巴士的點評——政府要追趕形勢 不要落後於形勢
巴士的點評 2019-10-05

度過十一國慶這個高危日子之後,特區政府引用《緊急條例》制訂《禁蒙面法》,希望可以加強打擊非法的遊行示威活動。

其實,早在「831」之前的那個星期,政府已經考慮引用《緊急條例》制訂《禁蒙面法》,在行政會議討論的時候,有一名來自財金界的議員力推,但也有包括政府高官在內的商界人士反對,最後以 ...
而家銅鑼灣遊行,仍然有好多人戴口罩,警察唔執法嗎?

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-5 01:04 PM 發表

師兄你啲資料好詳細,多謝,我諗遲早都要飲啦!

嗰個中醫師係香港有名的,係佢親身經歷,佢話台灣白背黑木耳比國內產的較好。
我係內地當然係買番內地貨,靚貨煲出黎嘅湯水越稠越好。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]