• 瀏覽: 943,940
  • 回覆: 147
  • 追帖: 267
+678
....

引用:
原帖由 公園小OL 於 2019-10-7 06:42 PM 發表

兄弟,吾知真定假又放出嚟
藍C朋友傳來, 但就是似真又似假, 所以先問下... 已刪啦

引用:
原帖由 hangken 於 2019-10-7 06:45 PM 發表

第一項的10條警察熱線開通2日已經俾WhatsApp 話用途不恰當停用

第二項是CY 803 報料熱線,是真的

第三項沒見過,非常壞疑其真實性
TKS.... 是藍C朋友傳來, 但又似真又似假, 所以來問下... 已刪啦...

好似無咩人講...

北韓稱美朝無核化工作會議談判已破裂
https://news.now.com/home/international/player?newsId=365262&home=1

引用:
原帖由 芽菜子 於 2019-10-8 10:48 AM 發表

真係有人上左佢架車,我呢條片清楚見到曱甴落車
影片
另一段是見有車門被打開之後撞....希望可拉到班暴徒....

https://www.facebook.com/246409805474744/videos/546073089494361/

引用:
原帖由 Postman65 於 2019-10-7 09:36 PM 發表

我昨天都睇咗好多場景淚奔了
想去大陸睇.... 唔會咁快落啦...

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2019-10-8 11:34 AM 發表

記得有人話過以家上街攪破壞既年輕人根本以為自己係度打機
將網上虛擬打機帶到現實
晚晚打完就返屋企休息
瞓醒就繼續打
佢哋以為一切破壞完全自行重置修好 ...
初期地鐵是做左E個畫面俾佢地, 所以日日都去搞....

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-10-8 08:59 AM 發表

風水佬呃你十年八年

這相幾耐之前? 果2個細路E+ 會唔會就是晚晚走出來沖的其中一個小學生?

引用:
原帖由 G36 於 2019-10-8 11:24 AM 發表

自90後, 社交媒體及電玩發展令人漸難將現實和內心世界分開
令使用者代價虛擬化
例如打機中鎗唔會痛但會嬲
討論區火拼唔會有現實風險

香港生活壓力大, 又有濃厚的近利文化
以致逃避現實是常事
政府長年不作為, 將人民壓力問題推向心理學者/專家&一神教
而學者/專家又同大小老虎一齊搵食, 一神教又收靚為利
人民以為長期以某一方式發展文化是王道
例如遊日本是鄉下為榮而不自知 ...
個女暴徒.... .. 好似個細路晌超市掃跌曬D野, 被阿媽捉住,就發皮4大喊大叫....

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-10-8 12:28 PM 發表

仲以為係曱甴屋添,前後最少3隻曱甴經前座落車,當時發生咩事,要等司機醒番先知
睇FB話司機已醒同埋落左口供, 都是話有人上左佢車...

引用:
原帖由 都唔知叫乜好 於 2019-10-8 11:44 AM 發表

聖誕有無平安樹??
...保你有平安夜...

引用:
原帖由 keithyiuchipan 於 2019-10-8 11:26 PM 發表

為什麼大學內有人報警, 校方有權不容許警察進入的, 那殺人犯在校內殺人, 校方不讓警察進入, 他不是可以不被法律制裁嗎?
校方會變成幫兇, 包庇犯人...

引用:
原帖由 6月飛雪 於 2019-10-9 12:06 PM 發表

陳教授好有骨氣
我無錯點解要道歉
唔係惡就咩都得
大學校長學吓點先係一個學者應有既態度
講警察入大學,是咪要由大學報警先入得去?好似話是大學規則來。。。?

上面單case, 佢報左警但警察入唔到去,校方有無人去跟進?去救陳教授或自知幫唔到但又唔去打999/放警方入來?

引用:
原帖由 SKY2019 於 2019-10-9 09:04 AM 發表

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-10-9 02:00 PM 發表

遇到,又要食飯,就算貴少少,都食!
剛行過東海堂+美心麵包, 2邊都走去買包,旦糕....預埋屋企人食....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]