• 瀏覽: 943,920
  • 回覆: 157
  • 追帖: 267
+678
引用:
原帖由 hanE 於 2019-10-3 00:09 發表

我和你心連心?我都係咁話喎,坐監咁著數?邊個出米飯錢?打爛野陪錢好應該吖!冇錢陪?唔緊要打藤囉!
今轉返工仲見到啲清潔工人仲清緊早兩日貼啲地下既紙

應該將捉到既暴徒捉佢地逐張剷返乾淨

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-10-3 08:51 發表

據聞大埔最多
TKO第二
再扑爛就連個入口都封埋,等佢地行餐飽+排餐飽

引用:
原帖由 tsoilaiha 於 2019-10-3 11:47 發表

學過急救都知要確保現場環境先進行急救架啦,d仆街又想搶犯又掉野,邊度可以安全急救呀,所以成日強調3分鐘?等同班仆街破壞地鐵,但仲有人撐港鐵唔應該關站,關左站都爆門入去破壞,唔關站後果更嚴重。 ...
考試都有考
第一句要講:現場環境安全
現場環境都唔安全,點去急救

引用:
原帖由 山邊變態的留言 於 2019-10-3 12:26 發表

簡單去搞轉電站都唔敢,路邊電話線嘅箱仔
飛鵝山都好多電塔,曱甴 們不妨鋸一個返來

引用:
原帖由 毛毛手 於 2019-10-3 13:26 發表

住將軍澳等於話俾人聽你冇料扮四條,搵得果三五萬,要新又要會所,又要扮「市區」就只有將軍澳。我好多冇家底又讀到下書的中同都搬左過去果邊。 ...
將軍澳回南天勁潮濕,一啲都唔好住

引用:
原帖由 Twinkle1233 於 2019-10-3 18:58 發表

而家只收建築廢物,無味啦
我係TKO開荒牛,但從來都無果種優越感囉
不過順啱風向的話,都會感受到來自堆填區既心曠神怡

不過早兩年前已經停收家居廢物,唔知依家仲有冇咁犀利

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-3 20:03 發表

北愛爾蘭同愛爾蘭實際找不到邊界,連棟個牌都無,如果英國硬脫歐,根本控制唔到人貨通關。
愛爾蘭應該趁機會收回北愛爾蘭

引用:
原帖由 虛空的求道者 於 2019-10-4 13:34 發表

如果唔係有黃假發, 一定會有人自組民團對抗垃圾
咁要睇下警察會唔會借緊急法去收拾黃假髮

引用:
原帖由 RockMe 於 2019-10-5 07:54 發表

港台2地無司法互通.
看來無計.
可以用其他渠道既

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-5 14:36 發表
新加坡剛向香港發出旅遊警示,如非必要,請勿到港。

睇來收到風未來一星期有終極一戰。
可能領事館向坡仔打左招呼

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-10-5 17:50 發表

率先基金會整色整水
再來一招百佳停市
夠膽就港燈停網

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-5 21:30 發表

同感,大家X好過大快X,但一足面就好過兩大同美深,太兄再好啲(但每間水準有別)。
其實都係睇個廚師

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-10-5 22:13 發表

最低罰幾千多好啊
但係要3個月先可以禁止參加選舉

引用:
原帖由 太大星 於 2019-10-6 07:32 發表

傳統消防海關係對警隊不滿,主要理由係個薪級制度。

特別係消防,佢哋覺得消防工作比警察危險,大家都是紀律部隊,但人工不一様。
警察最重要係維持政府施政,犧牲左政治中立原則
消防唔使
咁警察收大份啲好合理

引用:
原帖由 054D 於 2019-10-6 08:12 發表

要留意,警方都係中立。示威者合法地進行公眾集會唔阻他人,警方不會干預。
警察從來都唔係政治中立
邊個政黨上場,就得聽邊個
港英年代,保守黨上場聽保守黨,工黨上場就聽工黨

回歸後就得聽共產黨

共產黨政權制定既基本法,以及根據基本法委任既特首,警察可以唔聽嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]