• 瀏覽: 2,974
  • 回覆: 54
+3
連罷工都唔敢,何來革命

唔炒得呀?!

引用:
原帖由 Timothy999 於 2019-9-30 04:45 PM 發表
連罷工都唔敢,何來革命
職工盟

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-9-30 04:37 PM 發表
死累都冇用架........人地賠足

班雞做到咁好能肉酸lor, 大方d la...…..東家唔打打西家lor  
寫花佢地封 reference letter ,寫離職原因:危害航機安全

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-9-30 04:51 PM 發表

寫花佢地封 reference letter ,寫離職原因:危害航機安全
空姐起碼都大學畢業啦.............比人炒就大方d la
係度死累, 咪重x衰過讀毅進

ps : 見過清潔阿姐比人炒發x晒癲由經理開始全公司既staff狂吊........咁佢讀書少我明

炒完一隻又一隻,都仲唔識收手,只可以講抵撚死

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-9-30 04:28 PM 發表
工會:包括8名機師

香港空勤人員總工會,聯同國泰空中服務員工會及港龍航空空勤人員協會,下午就有空勤人員被解僱的事件召開記者會,並要求公司停止無理解僱。:smile_3 ...
真係架,示威好過返工,只做五六日出糧過萬,好過做飛鷄,飛鴨啦,事後又可以用啲曱甴仔女開波

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-9-30 04:28 PM 發表
工會:包括8名機師

香港空勤人員總工會,聯同國泰空中服務員工會及港龍航空空勤人員協會,下午就有空勤人員被解僱的事件召開記者會,並要求公司停止無理解僱。:smile_3 ...
工會仲唔集體辭職,等國泰執笠

一間咁西嘅公司以曱甴咁高尚都唔願意屈就啦,好心留返樽鹽比自己啦。

引用:
原帖由 大比169 於 2019-9-30 04:38 PM 發表
生意唔好咪炒你囉
有乜問題啫
本來都要炒一班
以省成本
而家可以定向咁做
上面做決定就easy 得多

傳聞有某航空女曱甴二十幾歲在灣仔某教會領取抗爭物資識到條曱甴仔,二個人抗爭完去開波,事後至知條曱甴仔只有十六歲

攬炒成功, 夫復何求 ?

以前成月罷工,點解而家唔敢?

引用:
原帖由 Timothy999 於 2019-9-30 04:45 PM 發表
連罷工都唔敢,何來革命
係喎, 佢地唔係動不動就罷工? 咁大單野做乜唔罷?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]