• 瀏覽: 6,810
  • 回覆: 25
+2
十一前夕,中美在南海的軍事角力升級。近日有衞星圖片顯示,列根號的美國海軍第7艦隊航空母艦列根號近日在南海航行時,遭7艘解放軍軍艦包圍。中國國防部新聞發言人任國強周四(26日)僅指,美國航母編隊到南海炫耀武力,推動地區軍事化,對此堅決反對。他要求美方切實尊重地區各國的安全關切,為南海的和平穩定貢獻正能量。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190927/bkn-20190927141227033-0927_00952_001.html

附件

bkn-20190927141227033-0927_00952_001_02b.jpg(64.71 KB)

對於航母咁大嘅體積嘅船,發現就等於摧毀,美國佬呢次都幾大汗。

相信列根號係離開母港時已經開始被衛星跟蹤

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2019-9-30 08:58 PM 發表
對於航母咁大嘅體積嘅船,發現就等於摧毀,美國佬呢次都幾大汗。
打漆它吧!老共,老美是紙老虎來的。

航母艦隊指揮長走人。。。。

好假, 文中已說明列根號"航母編隊", 航母編隊有幾艘驅逐艦,護航艦護航, 冇可能航母單拖航行.

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-9-30 11:10 PM 發表
好假, 文中已說明列根號"航母編隊", 航母編隊有幾艘驅逐艦,護航艦護航, 冇可能航母單拖航行.
里根號上次單獨回去維修了,他的護航編隊都在中東執勤,所以落單了
,這次的護航艦不足

【完整版】美國里根號CVN-76航母編隊CG-54 CG-62 到中國南海耀武揚威,中國人民解放軍堅決反對實錄

https://m.weibo.cn/detail/4422233525469104
美國第70特遣隊指揮官變更儀式29日在南海里根號航母機庫中進行。由卡爾‧托馬斯少將替換喬治‧維科夫少將擔任第70特遣隊新的指揮官。

引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2019-9-30 10:22 PM 發表

世界變,以前老是美國去圍人,依家比人圍。心涼涼的。

引用:
原帖由 明日平平美人 於 2019-10-1 01:26 AM 發表

世界變,以前老是美國去圍人,依家比人圍。心涼涼的。
又自我感覺良好?人地直直來回波斯灣日本經南海,中國圍完佢有調頭嗎?人地咪又係唔理直行番屋企.....

使乜打漆佢啫!成七艘土共北洋水師艦艇包圍住佢令到列根號停止航行老美已經冇晒face喇。
引用:
原帖由 宇宙肥肥手袋 於 2019-9-30 09:22 AM 發表

乜你唔知列根號停咗係海度唔敢郁﹐最後要求土共北洋水師放佢哋一馬慢慢划返去沖繩噃。
引用:
原帖由 布丁狗Bello 於 2019-9-30 02:21 PM 發表

又自我感覺良好?人地直直來回波斯灣日本經南海,中國圍完佢有調頭嗎?人地咪又係唔理直行番屋企.....

奸邪妖獸被圍剿。

人家來又不是打仗,兇到人又如何呢?同埋航母走咁遠路,一隻驅逐艦都冇咁奇?

年老泰臣在中國領域比七個曹星如圍。曹星如's默默目送年老泰臣玩夠後施施離去。中國評判團評定泰臣自動棄權,星如又光采地勝出一次!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]