• 瀏覽: 96,138
  • 回覆: 1,219
  • 追帖: 4
反對修訂《逃犯條例》風波持續至今未息,7月14日沙田遊行後,警方進入沙田新城市廣場作拘捕,期間爆發流血衝突。有網民繼9月7日發起「全民黨鐵商場Window Shopping齋睇唔買行動」,今日(22日)再於新城市廣場及連城廣場發起「和你shop」行動。期間參與者組成人臉及大合唱,而近日捲入反修例風波的美心集團,成為示威者狙擊的目標,集團旗下餐廳包括星巴克、潮庭及翠園等商舖外,被示威者貼滿「777、支持高官警察」等標語,又有人在商場內高叫「美心黑心」口號,而當時在餐廳內用膳的食客表現得相當無奈。

美心真大膽,其實明明係香港做生意搵食。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/378001/9-22%E6%B2%99%E7%94%B0-%E7%BE%8E%E5%BF%83%E5%89%B5%E8%BE%A6%E4%BA%BA%E9%95%B7%E5%A5%B3%E6%92%90%E8%AD%A6-%E9%9B%86%E5%9C%98%E9%A3%9F%E8%82%86%E8%A2%AB%E7%8B%99%E6%93%8A%E8%B2%BC-777-%E8%B2%BC%E7%B4%99

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿
熱賣及精選
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2019-9-22 04:17 PM 發表

反對修訂《逃犯條例》風波持續至今未息,7月14日沙田遊行後,警方進入沙田新城市廣場作拘捕,期間爆發流血衝突。有網民繼9月7日發起「全民黨鐵商場Window Shopping齋睇唔買行動」,今日(22日)再於新城市廣場及連城廣場發起「和你shop」行動。期間參與者組成人臉及大合唱,而近日捲入反修例風波的美心集團,成為示威者狙擊的目標,集團旗下餐廳包括星巴克、潮庭及翠園等商舖外,被示威者貼滿「777、 ...
大咩胆?市民冇言論自由咩?唔like咪自己唔好幫趁lor, 但又要剝奪其他人權利。

咁我唔幫襯美心了

你班on9唔係有777呢個護身符、你地班曱甴真係拉左萬年、重以為呢家重有自由貼紙權力?

做人要有決心要有恆心,
咁反映唔係港獨猖獗,而係政府連保障商戶嘅能力都無

泛民五大訴求:
1.成立「獨立」委員會,籌備港獨事宜
2.將港獨人士破壞行徑定性為義舉
3.釋放港獨義士並作出道歉及賠償
4.限時港共警員棄械投降
5.中共需向全球承認骯肛 is not China
黑衣大部分都係反智架

無記新聞都播班死黑衣攪事..令到酒樓客人的小童受驚...

那班死黑衣正人渣,賤種.....

「曱甴暴徒」真係名符其實⋯⋯無腦小學燒春 G。
引用:
原帖由 刺客禁言 於 2019-9-22 04:17 PM 發表

反對修訂《逃犯條例》風波持續至今未息,7月14日沙田遊行後,警方進入沙田新城市廣場作拘捕,期間爆發流血衝突。有網民繼9月7日發起「全民黨鐵商場Window Shopping齋睇唔買行動」,今日(22日)再於新城市廣場及連城廣場發起「和你shop」行動。期間參與者組成人臉及大合唱,而近日捲入反修例風波的美心集團,成為示威者狙擊的目標,集團旗下餐廳包括星巴克、潮庭及翠園等商舖外,被示威者貼滿「777、 ...

由始至終閣下的言論都虛無飄渺.一丁點實質證據也提供不出來.似夢囈多過舉證.
或者等你真有實證(或瞓醒)再來吧

回覆 引用 TOP

死黑衣應該系一堆人渣賤種.....

==========
引用:
原帖由 UC-u120903 於 22-9-2019 04:25 PM 發表

黑衣大部分都係反智架

又做D弱智行為

又搞文革批鬥

美心養二萬員工,唔知有幾多係黃色物體呢?生意唔好唔知會唔會炒佢地先呢?

引用:
原帖由 edwin123888 於 2019-9-22 04:24 PM 發表

咁我唔幫襯美心了
好多黃語人唔飮Starbucks 會死喎

引用:

里班人捉得

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]