• 瀏覽: 48,192
  • 回覆: 716
  • 追帖: 9
+70
引用:
原帖由 Denningvicki 於 2019-9-22 01:48 PM 發表

作為普通市民😇,自保方法就是避開「義士😷」的引戰👅

當然,這會被視為「無膽」,但若「引戰👅」多為失敗,「義士😷」就無"引",吾玩 ,eg "10時狗叫"已明顯少了。 ...
曱甴想引人注意!好怕被人遺忘!本身是一班社會失敗者!

引用:
原帖由 省委書記3 於 2019-9-22 01:14 PM 發表
班友搞來搞去都咁欲求不滿 只能不斷又不斷的要表達訴求 
「訴求」只是借口👅,發洩才是「義士😷」的目的。

仆街又做唔到生意,要求關了冷氣,

和平表達訴求

我認同,呢班一知半解既巨嬰從來冇一次係和平理性去表達訴求。
根本係濫用人權自由去阻住其他人既生活既自由。現場只要有不同意見者表達不滿,曱甴頭即時借勢起鬨扇風點火搞慶全場曱甴,最後又變成毆打途人,防暴出動、曱甴四散、沒完沒了

引用:
原帖由 superhenry2004 於 2019-9-22 01:14 PM 發表
又係嗰句,掃帚不到,塵埃垃圾照例不會自動跑掉。

之前貼紙仔,夜晚乖乖回收
跟住膠水黐大字報
之後商場唱歌仔,鳩叫
之後出銀樂隊,人鏈阻礙
之後商店門口騷擾
之後恐嚇入去幫襯嘅顧客
之後人鏈封閉商場出入口

商場唔申請禁制令,以為忍讓,其實係搵自己笨。 ...
大業主點解要出禁制令死既係商戶又唔係大業主

做得好,一路圍新城市廣場
新城市企黑衫人嗰邊依家被人圍

罷交租,管理不善,要求賠錢

引用:
原帖由 ifung5 於 2019-9-22 01:15 PM 發表
差佬抄班友身分証先啦
見警察人多,就立刻轉裝扮「市民」

引用:
原帖由 KZRTO 於 2019-9-22 01:11 PM 發表
生於亂世,有種責任,一於叫尾國比個國藉,幫手清理垃圾!!!!
尾久真係好折墮,自己的人民無人權要周圍訓街,仲一路洗錢去扶植反對派,扶植恐怖份子.倒亂人地國家.

In LA, poverty on Skid Row defies US’ humane reputation
https://youtu.be/vc7-w4szWoQ

Seattle is Dy ...
最慘呢班神憎鬼厭無地方歡迎,睇怕又要浪費納稅人養!等監獄收....

果然係曱甴 好撚得閒

引用:
原帖由 931931 於 2019-9-22 01:18 PM 發表
 由佢地自HI啦. 反正都唔會有結果
正確做法👍。。。eg 「10時狗叫」正因市民😇反抗聲少,「義士😷」開始少「狗叫」。

冤有頭債有主,點解唔明確的去攪你地想攪嘅人呢?講白啲,去攪話得事嘅人呀嗎,做乜要攪市民百姓?想迫黃變藍?

引用:
原帖由 省委書記3 於 2019-9-22 01:14 PM 發表
班友搞來搞去都咁欲求不滿 只能不斷又不斷的要表達訴求 
欲求不滿呢句絕

引用:
原帖由 frankie_123. 於 2019-9-22 01:20 PM 發表
民主 = 佢係主,你係民
成日阻人做生意!!
呢種人仲可比學人講什麼訴求呀?!
「義士😷」只為了發洩。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]