• 瀏覽: 32,578
  • 回覆: 77
  • 追帖: 1
+10
教育局和港台都係一丘之貉。

點解林鄭成日要 cy 幚手教仔 ?

引用:
原帖由 starr 於 2019/9/22 11:37 發表
政府官員唔係內鬼就係冇膽鬼,唔做唔錯咁
主要是香港官員是(打份工)出身, 並沒有(政治理念)。

所以思想上不夠全面。

暫時建制派只有梁振英是有較強和比較正統政治思維和立場。

例子, 佔中事件後, 林鄭月娥還夠膽委任多名外國法官。 這是非常stupid。

引用:
原帖由 bigboy2 於 2019-9-22 11:42 AM 發表
梁生確實敢言,錯得咁犀利,還是只收warning letter?
被他們教的學生心𥚃舒服嗎?
梁生北上得多,感覺上比以前硬左好多。
共產黨雖然獨裁,但有兩樣野做的非常正確
一是禁止宗教入校園,二是中學政治課搞到非常難明無趣,搞得年輕人對政治冇興趣

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-9-22 11:45 AM 發表

主要是香港官員是(打份工)出身, 並沒有(政治理念)。

所以思想上不夠全面。

暫時建制派只有梁振英是有較強和比較正統政治思維和立場。

例子, 佔中事件後, 林鄭月娥還夠膽委任多名外國法官。 這是非常stupid。 ...
佢哋持住我的福利、薪酬制度五十不變,吹咩,鬼叫你當時咁on9

呢次要讚振英哥👏

其實成個政府都係好似楊潤雄呢啲廢物,包括林鄭。

引用:
原帖由 yctbmcl 於 2019/9/22 11:50 發表
其實成個政府都係好似楊潤雄呢啲廢物,包括林鄭。
唔怪得佢地。 因為他們沒有受正統政治家的教育。  

他們基本是對政治無知。  以為真係可以坐下來談, 會和諧。

真係好想 CY 而家做番特首。

引用:
原帖由 DICK~DICK 於 2019-9-22 11:25 AM 發表
唔怪之得教協可以為所肉為,教育局個阿頭咁冇擔

cy把火一發不收,不過對住宦官正需要呢把火及道德觀,支持cy,半件不可留

下台啦扑街

教育局高級一早被入侵,係林鄭廢到唔知!
或是同謀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]