• 瀏覽: 2,468
  • 回覆: 77
+7
哼哼哼
引用:
原帖由 新青年MK 於 2019-9-22 01:15 AM 發表
政府今日(21日)深夜發新聞稿,強烈譴責激進示威者在屯門區的遊行活動結束後,在區內多處作出暴力及破壞行為,破壞社會安寧,包括有人毆打正執行職務的警務人員,試圖搶奪警務人員的配槍,亦有人惡意踐踏及焚燒國旗,挑戰國家主權。

暴徒喪心病狂,我哋衷心希望警方嚴正執法,嚴懲暴徒,還香港一個繁榮穩定嘅法治社會。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%25E6%259 ...
政府真係好L勁……又嚟譴責

繼續譴責吧。

暴徒越黎越過份狼死,暴徒仲想搶鎗,警察同守法市民越黎越危險。
真係要快速止暴,要求林鄭特首即出緊急法,及後頒佈
1)拘禁所有暴徒直至暴亂完結,包括保釋中的暴徒。
2)警方以拘捕為主,非驅散為主,可用任何武力。
3)暴亂完結後,所有暴徒均由大陸審理。(或其他可行公正方法,總之不能由黃官審)
4)禁止發佈假新聞。
警察同守法市民都已經受左好多傷,係咪要有人死先安樂?已經唔係錢同經濟既問題,係人身安全問題,請政府從速解決!

引用:
原帖由 evopanda2007 於 2019-9-22 01:19 AM 發表
暴徒越黎越過份狼死,暴徒仲想搶鎗,警察同守法市民越黎越危險。
真係要快速止暴,要求林鄭特首即出緊急法,及後頒佈
1)拘禁所有暴徒直至暴亂完結,包括保釋中的暴徒。
2)警方以拘捕為主,非驅散為主,可用任何武力。
3)暴亂完結後,所有暴徒均由大陸審理。(或其他可行公正方法,總之不能由黃官審)
4)禁止發佈假新聞。
警察同守法市民都已經受左好多傷,係咪要有人死先安樂?已經唔係錢同經濟既問題, ...
果個女人敢就唔洗拖到現在都係繼續用口水去譴責

等到有市民比暴徒打死后. 應該可以決心拉人

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-9-22 01:17 AM 發表
繼續譴責吧。
北京外交部,以前日日都系譴責,最後篇稿中學生都識得背
比大陸網民日日笑,最近一年半載換了人,就很少譴責了
現在反而是香港政府繼承外交部神功,日日譴責

譴左就來四個月,而加去到搶槍亂九打人,就死人ga la,林鄭做野la仆街

引用:
原帖由 cool_stone 於 2019-9-22 01:23 AM 發表

果個女人敢就唔洗拖到現正都係繼續用口水去譴責
都係盡下人事出下聲,有人搞聯署顯民意我會幫手。
但要我出去打暴徒就咪搞,我怕痛怕受傷怕死,亦怕坐監怕無前途。

我終於相信係克警,係維護黑衣人嘅克警,我諗香港係全球獨有被搶槍而其他警察唔拔槍射犯嘅地區,如果美國一定當場擊斃,其他國家地區至少射手腳制服,嗰條On9仔幸運地活於香港和是香港警隊維持治安

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-9-22 01:17 AM 發表
繼續譴責吧。
北京外交部,以前日日都系譴責,最後篇稿中學生都識得背
比大陸網民日日笑,最近一年半載換了人,就很少譴責了
現在反而是香港政府繼承外交部神功,日日譴責

我一早話左淋病係鬼,只係太多白痴不願面對現實,仲對佢有期望。唔好以為只有黃屍係弱智,藍絲一樣愚忠白痴,個政府上上下下黃到出汁,佢地仲以為非黑即白

直接開槍

其實爭取光復屯門公園的人,是否同時是反修例人仕和爭取五大訴求的人?

其實防暴有無配槍的?

主題標籤 #陳淑莊
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]